21 Ιανουαρίου 2010

Μου λείπει μόνο η μυρωδιά της.

"Επί μια ώρα (μαζί με το χρόνο που χρειάστηκε για τη μετάφραση ) τα είπαν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ Καραμανλής με τον Τ. Ερντογαν ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Η υλοποίηση των συμφωνιών για τους μετανάστες και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο ήταν δυο από τα βασικά θέματα που μπήκαν στην κουβέντα...." Δ. ΤΣ. Eλευθεροτυπία, 21 Ιουνίου 2009

Κατά το Βήμα της 21ης Ιουνίου δε, «Το παγωμένο κλίμα που επικρατεί εσχάτως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατεγράφη, παρά τα χαμόγελα και κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού ΚΚ με τον Τούρκο ομόλογο του ΡΤΕ…»

Όλα καλά μέχρι εδώ, θα σκεφτεί κανείς, τουλάχιστον μέχρι να πληροφορηθεί ότι ο κος Ερντογάν, ουδέποτε έφτασε στην Αθήνα. Καθηλωμένος στην πατρίδα του για τους όποιους λόγους, είναι σίγουρο πως θα απόλαυσε το δισυπόστατο του σώματος του διαβάζοντας τις ελληνικές εφημερίδες που χωρίς ντροπή, περιέγραψαν το γεγονός με λεπτομέρειες πριν ΚΑΝ αυτό καταγραφεί στο χώρο και το χρόνο.

Και δεν έγινε και τίποτα, ο κόσμος δεν βγήκε να τους κράξει, να τους πετάξει τουλάχιστον αυγά ή ακόμα και πέτρες, να αηδιάσει και να το δείξει ρε γαμώτο. Παρά το «παράβλεψε» κι αυτό κι ας ήταν μόνο Ιούνης.
Εξακολούθησε να αγοράζει τις εφημερίδες του και τα συμπαρασχόμενα δώρα, να ξαναπιστεύει τα όσα γράφουν οι ίδιοι προοδευτικοί αλήτες. Κι εγώ να κατηγορούμαι για ρητορική οργής. 
 Έχω να πάρω εφημερίδα από τότε. Μείον ένα φύλλο στα τιράζ τους δε λέει τίποτα, αλλά εγώ νοιώθω καλύτερα. Είμαι μάλλον ο μόνος (?) που δεν τον έπεισε-έψησε η τραγική, μα και καλά απολογητική, επιστολή του διευθυντή του Βήματος προς όλα τα ΜΜΕ .
Boycott the stupid fuckers

4 σχόλια:

  1. Πλάκα έχει να σκαλίζεις παλιά ποστ :)
    Καταπληκτική η φωτογραφία, με κάνει να θέλω να ήμουν γνήσια δημιουργικός και να έγραφα μια μικρή ιστορία γι' αυτήν... Εσύ την τράβηξες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα έχει και για μένα που έλαβα σχόλιο σε τόσο παλιό ποστ! Δεν περίμενα ότι θα διαβάζονται ακόμα...

      Ναι, η φωτογραφία είναι δική μου (λεπτομέρεια μεγαλύτερης) , τραβηγμένη στα Εξάρχεια, άμα θες ή όποτε τη χρειαστείς μπορώ να σου τη στείλω.

      Διαγραφή
  2. Χε χε, το συνηθίζω γενικά. Το έκανα και στο δικό μου μπλογκ πρόσφατα, αλλά ένιωσα αρκετά αμήχανα.
    Το συγκεκριμένο ποστ, με την προτροπή στο τέλος Boycott the stupid fuckers, είναι και εξαιρετικά επίκαιρο, τώρα που το αλαφουζολαμπρακέικο έχει εγκαταλείψει όλα τα προσχήματα, σε μια μοντέρνα και πολύ πιο επικίνδυνη εκδοχή του αυριανισμού. (σόρι για τον στόμφο, αλλά είμαι σε περίεργη και πολύ οργισμένη φάση)

    Αν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να τη στείλεις στο mail του προφίλ μου. Much appreciated!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω να πιάσω στα χέρια μου (όχι μόνο να αγοράσω) εφημερίδα από τότε. Μαχαίρι. Μακάρι να κοβα και το τσιγάρο έτσι.

      Θα σου στείλω την φωτό μόλις την εντοπίσω ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες που έχω αταξινόμητες. Μπορεί να αργήσω λίγο αλλά θα τη στείλω.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails