18 Σεπτεμβρίου 2012

κατηγορία Andrew Ridgeley


Τι κοινό έχει ο Andrew Ridgeley με την Meg White; Θα μπορούσε κάποιος (δηλαδή εγώ) να πει – και να λήξει η κουβέντα εκεί – πως και οι δύο υπήρξαν άξια υπέροχα ντεκόρ στα πρώτα βήματα των μουσικών τους (και όχι μόνο;) συνοδοιπόρων. Στους Wham o πρώτος, στους White Stripes η δεύτερη  συμπλήρωναν την εικόνα στις αφίσες ποζάροντας ως "the other one", δίπλα στους ταλαντούχους George Michael και Jack White αντίστοιχα.

Λόγω της γνωστής διαστροφής μου για δημιουργία λιστών, είπα λοιπόν να συντάξω έναν κατάλογο/βαθμολόγιο, εστιάζοντας στο ανισοβαρές του ταλέντου, την προσφορά στα δίδυμα μέσω των οποίων έγιναν διάσημοι καθώς και στις μετέπειτα πορείες των μελών πολύ γνωστών ντουέτων της μουσικής σκηνής.

Με μηδενική ή μηδαμινή συνεισφορά στη σύνθεση των τραγουδιών ή/και την ερμηνεία οι δύο προαναφερόμενοι ξεκινούν τη λίστα που θα μπορούσε να περικλείει ακόμα και το περίφημο δίδυμο Simon & Garfunkel στους οποίους ο Art πιάνει κατά τη γνώμη μου ίσα ίσα τη βάση (τουλάχιστον ως προς την συνθετική του συνεισφορά και όχι την ερμηνεία του που τον «σώζει»)


 * Το όνομα του David Ball, συμπεριλαμβάνεται δις στην παραπάνω λίστα. Την πρώτη φορά ως "the other one" στους Soft Cell δίπλα στον Marc Almond και τη δεύτερη ως πιο ταλαντούχος του Richard Norris στους The Grid.  

Στα της χώρας μας τώρα, μου έρχονται καταρχάς στο νου αποτελούμενα από αδέλφια μουσικά δίδυμα όπως τα Τζαβαράκια, οι αφοί Κατσάμπα όπου τα μέλη αμφότερων των  ντουέτων βαθμολογούνται εξίσου ελλείψει δεδομένων (ΔΔ=0) και φυσικά οι αδελφές  Μπρόγερ (εδώ θυμάμαι πως η μια τους λέγεται Έρικα, -  αυτή προτιμούσα μικρός στις ελληνικές ταινίες - αλλά θα ήταν άδικο να τη βαθμολογήσω γι αυτό υψηλότερα).
 Όπως και οι Διόσκουροι (Βαγέλης Γερμανός - Βασίλης Ζαρούλιας   Δ.Δ.=8), οι Δάμων και Φιντίας (Παύλος Σιδηρόπουλος - Παντελής Δεληγιαννίδης, Δ.Δ.= 5), οι Λήδα & Σπύρος  (Λήδα Χαλκιαδάκη - Σπύρος Βλασσόπουλος  Δ.Δ=2)  και οι  επανεμφανισμένοι τελευταία Συνθετικοί (Αποστόλης Αυγερινός -  Διονύσης Αυγερινός   Δ.Δ.=0).

υγ. Κάποια φορά θ' ασχοληθώ και με την, εικάζω, κακή ψυχολογία του "Να ξέρεις πως είσαι ο Andrew Ridgeley" και ότι αυτό συνεπάγεται.

υγ2. Κάθε ένσταση συζητήσιμη και κάθε έξτρα πληροφορία συμπλρώσιμη.


14 σχόλια:

  1. Κατά λάθος έσβησα το σχόλιο της fool οπότε το μεταφέρω από τα mail:

    fool: "Άννα και Μαρία Καλουτά, Υπερείχε η Άννα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως θα προστεθούν όταν κάνω το update.

      Ευχαριστώ για την πληροφορία fool (αν και φαίνεται εδώ στα σχόλια πως απαντάω στον εαυτό μου)

      Διαγραφή
    2. Έλα ξέθαψα κι άλλους Albano & Romina Power.

      Διαγραφή
    3. Ρε άτιμο, που τους θυμήθηκες? Άραγε ποιος από τους δύο ήταν ο ταλαντούχος; Μάλλον ο Αλ ε;

      Sonny & Cher τους είχα από πριν στη λίστα.

      Εντωμεταξύ θυμήθηκα κι εγώ κι άλλους: Azure Ray, Black Keys ( 2 δεν είναι;) και τους Zombie Zombie, αλλά δεν ξέρω να τους βαθμολογήσω.

      Διαγραφή
    4. Ωχ μου διέφυγαν δεν τους είδα. Ναι ο Αλ.

      Διαγραφή
    5. Alan Vega & Martin Rev(Suicide)σε αντικατάσταση των Sonny & Cher.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Δεν τρέχει τίποτα Ηφ που δεν ξέρεις, μπορείς να ψάξεις μερικά από αυτά τα ονόματα να ακούσεις όμως, θα σου αρέσουν.

      Διαγραφή
  3. Καλή λίστα πιστεύω ότι έριξες τον Ike (έκανε την σύνθεση και την παραγωγή των δίσκων) ενώ και ο Sonny αξίζει καλύτερης τύχης ( και μόνο ότι συνέγραψε το Needles and pins τον έχει βάλει στο προσωπικό μου πάνθεον - καταλαβαίνεις γιατί ¨))

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να παραδεχτώ πως η κλίμακα ΔΔ είναι λίγο προβληματική καθώς δείχνει την απόλυτη διαφορά και όχι την (κατ' εμένα) βαθμολογία. Για παράδειγμα
      Wham
      George Michael - Andrew Ridgeley 10-0=10
      Modern Talking
      Dieter Bohlen - Thomas Anders 1-0= 1

      Η αλήθεια είναι πως για τον Sonny (κι εγώ) προβληματίστηκα, τουλάχιστον περισσότερο από την περίπτωση του Ike. Στο τελικό σκορ έπαιξε ρόλο όμως η μετέπειτα πορεία της μονάδας του ντουέτου που ξεχώρισε.

      Διαγραφή
  4. Πολύ μερακλίδικο και ταυτόχρονα επιστημονικό ποστ. Η βαθμολογία "Διαφορά δυναμικού" με αποτελείωσε! Δυστυχώς δεν μπορώ να συνεισφέρω λόγω ελλιπών γνώσεων. Μπορώ μόνο να σου πω ότι και ο Vince Clarke εμφανίζεται δύο φορές (Erasure και Yazoo) στη λίστα σου.

    Άραγε πόσα από τα παραπάνω δίδυμα ήταν ντουέτα και στο κρεβάτι;

    ΥΓ Πώς και ξέχασες τους Κατσιμιχαίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά τους ξέχασα τους Κατσιμίχες, ευχαριστώ για τη συνεισφορά, τα καλά λόγια αλλά και την παρατήρηση για τον Vince Clarke. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις τον κρίνω να υπερτερεί (αν και με την Alison Moyet ίσως ήμουν αυστηρότερος από ότι έπρεπε ...lol)

    Η τελευταία σου ερώτηση με προβλημάτισε κι εμένα αλλά δεν έχω ... σίγουρες πληροφορίες. Πάντως είτε με σιγουριά είτε από ...φήμες καμιά 10ρια ζεύγη βγαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. --------------------------------UPDATE------------------------------------

    Μερικά ντουέτα που μας ήρθαν ακόμα στο μυαλό παρατίθενται παρακάτω (άνευ πίνακα γιατί ο κολοblogger κολλάει):

    Al Bano & R.Power: Al Bano - Romina Power Δ.Δ.=5

    Suicide: Alan Vega - Martin Rev Δ.Δ.=2

    Azure Ray: Maria Taylor - Orenda Fink Δ.Δ.=0

    The Black Keys: Dan Auerbach - Patrick Carney Δ.Δ.=?

    Zombie Zombie: Etienne Jaumet - Cosmic Neman Δ.Δ.=?

    Από τα εγχώρια ντουέτα έχουμε ακόμα τους Κατσιμίχες (Πάνος Κατσιμίχας - Χάρης Κατσιμίχας Δ.Δ.= 1) και τα Καλουτάκια δηλ τις Άννα Καλουτά και Μαρία Καλουτά στις οποίες όπως ενημερώνομαι υπερείχε η Άννα (Δ.Δ.=3).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails