24 Μαρτίου 2014

το γέλιο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση

*

"- Εγώ, όταν ήμουν νέος, φαντάστηκα τον καθηγητή μου της γεωγραφίας να προσπαθεί να ισορροπήσει μια κουράδα πάνω στο κεφάλι του. Κι αυτή η εικόνα μόλις που μ’ έκανε να χαμογελάσω. Τότε φαντάστηκα το γείτονα μας στην ίδια θέση. Τίποτα! Καμιά αντίδραση! Τελικά φαντάστηκα τον πολύ καθώς πρέπει ιερέα της εκκλησίας μας με το σκατό στο κεφάλι. Κι άρχισα να γελάω… δε μπορούσα να σταματήσω. Με κοιτούσαν όπως κοιτάζει κανείς ένα τρελό, κανείς δεν ήξερε γιατί γελούσα τόσο. Βλέπετε δε μπορούμε να γελάμε με οτιδήποτε. Το γέλιο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση". 

Από το βιβλίο «Ο δικός μου Νταλί» της Amanda Lear


Από τα αγαπημένα μου βιβλία, αγορασμένο από κάποιο παζάρι στην Κλαυθμώνος και διαβασμένο από πολλά χρόνια, όχι λογοτεχνικά γραμμένο, αλλά πολύ διασκεδαστικό. Το κάτι σαν ημερολόγιο των παρά τω Νταλί κυρίως ημερών που έζησε η πολυπράγμων Amanda μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 70. Το διάσημο μοντέλο, τραγουδίστρια, ηθοποιός και ενίοτε ζωγράφος όταν περιβλημένη ακόμα από την ατέλειωτη φημολογία για τη σεξουαλικότητά της εγκατέλειπε τον αρραβώνα της με τον Bryan Ferry και πλάγιαζε στην αγκαλιά του David Bowie. 

η Amanda στο εξώφυλλο του "For your pleasure"


* Κάρτα από την τράπουλα ταρώ Dali, που σχεδίασε η Amanda Lear κατ' εντολή του αυλάρχη της στηριζόμενη σε σχέδια του ιδίου του Salvador για την ταινία του James Bond,  "Live and let die". Για την ιστορία η τράπουλα δεν χρησιμοποιήθηκε στην ταινία καθώς ο Νταλί αξίωσε υπέρογκο ποσό. Πουλήθηκε ωστόσο αργότερα στη Νέα Υόρκη πιάνοντας την επιθυμητή από τον S.D. τιμή. 


6 σχόλια:

  1. Θα ψαξω νατο βρω '' ο δικοs μου Dali '' λοιπον , πολύ ενδειαφερον φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το ψάξεις φίλε, είναι καλό κι ενδιαφέρον. Swinging London, Jagger, Warhol, Brian Jones κι ένα σωρό άλλοι παρελαύνουν από τις σημειώσεις της πλην του Dali.

      Διαγραφή
  2. Μ'άρεσαν οι λεπτομέρειες που έβαλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε πολύ το εξύφυλλο.
    Θα ψάξω κι εγώ για το βιβλίο.
    Καλό απόγευμα Λεμον ο στίφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλησπέρα μου Teteel, Και βέβαια να το ψάξεις. Για ρώτα και κανά γείτονά σου μήπως το 'χει :)

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails