16 Οκτωβρίου 2011

γιατί ρε Δαναΐτσα;



Κάποτε η Δανάη, κάποια Δανάη, ίσως διάβασε το παρακάτω σημείωμα του Κίκου, του Γιώργου δηλαδή που εκείνη χαϊδευτικά τον φώναζε Κίκο. Εκείνος σε ένα κομμάτι χαρτί είχε γράψει μόνο μια μικρή παράκληση:

Δαναΐτσα
Παρακαλώ να δοθούν στους αγαπημένους μου φίλους που εξετίμησα εξ αρχής της γνωριμίας μου μαζί τους και για τους οποίους έχουν κάποτε αγορασθεί για να χαρούν όπως αυτοί ξέρουν την όμορφη μουσική τους.
-Γιώργος-Κικο

Έχω επαρκείς λόγους να πιστεύω πως η Δανάη δεν ξηγήθηκε καλά. Πως ουδέποτε έκανε τη χάρη που της ζήτησε ο Κίκος. Και το πιστεύω αυτό γιατί το σημείωμα είναι στα χέρια μου, εύρημα μέσα σε δίσκους που αγόρασα σήμερα στο Μοναστηράκι. 

Τον Κίκο δεν τον ήξερα, μα τον διαβεβαιώνω πως θα  την ευχαριστηθούμε εμείς, τη μουσική που γούσταρε εκείνος και οι φίλοι του.

20 σχόλια:

  1. ωχ...
    πωπω.. σημείωμα κάποιου σαν διαθήκη.. παράκληση στη Δανάη.. είναι κάπως...
    Λες να μην το έκανε ε; Ίσως δεν πρόλαβε και αυτή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Hfaistiwnas: Δεν το 'χα σκεφτεί το ενδεχόμενο που αναφέρεις και γι αυτό και την "κάκισα".
    Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι ...απλά δεν το έκανε. Τις Κυριακές στο παζάρι έχω δει δισκοθήκες και βιβλιοθήκες ακόμα και γνωστών συλλεκτών "σκοτωμένες" για πενταροδεκάρες από τις φαμίλιες που μένουν πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί επίσης ο Κίκο να της το άφησε μέσα στον αγαπημένο της δίσκο, αλλά αυτή τον χάρισε στον επόμενο γκόμενο, ο οποίος ούτε που τον άκουσε και του τον βούτηξε σε ένα πάρτυ ένας φίλος φίλου φίλου - τζαμπατζής - που μετά τον έδωσε σε έναν ντιτζέι που τον άφησε τύφλα σε ένα μπαρ που έβαλε λουκέτο και πουλήθηκαν όλα στο μοναστηράκι.

    Μπορεί, δεν μπορεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Chocorello: Και στη δική σας υπόθεση κύριε Τσοκορέλε μου, η Δανάη έει το φταίξιμο. Πως μπόρεσε να χαρίσει τον άλλοτε αγαπημένο δίσκο -δώρο αγαπημένου στο νέο της γκόμενο;
    Επίσης το σενάριό σας δείχνει ξανά την ελαφρομυαλιά της Δ, τα έφτιαξε με έναν άχρηστο, κάποιον που ξεφορτώθηκε το δώρο της αμέσως.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να είναι πολύ περίεργη εμπειρία να βρίσκεις προσωπικά σημειώματα άλλων, ξένων, ειδικά όταν προέρχονται από διαφορετικό χωροχρόνο.

    Με έναν τρόπο και σε ένα βαθμό η αδικία (με υπαιτιότητα ή όχι της Δανάης, μπορεί να μην διάβασε ποτέ το σημείωμα, ή να περιήλθαν στην κατοχή της οι δίσκοι) αναφορικά με την επιθυμία τού Κίκου να καταλήξουν οι δίσκοι στους αγαπημένους του φίλους για να χαρούν όπως αυτοί ξέρουν την όμορφη μουσική τους, αποκαταστάθηκε, αφού κατέληξαν σε μουσικόφιλο που θα τους χαρεί όπως αυτός ξέρει επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Αμπζ. κάπου γύρω από αυτή την ανάρτηση βρίσκεται το πνεύμα του Κοέλιο και πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της Δανάης. Νομίζω πως πρέπει να το ξεφορτωθούμε το γρηγορότερο και όχι μόνο για τον προαναφερθέντα λόγο (το αντιπαθώ γενικότερα), το ξορκίζω λοιπόν λέγοντας πως δυστυχώς πήρα ΜΟΝΟ 2 από τους δίσκους του Κίκου, οι υπόλοιποι νομίζω μούλιασαν στα βροχόνερα που άρχισαν να πέφτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι-όχι-όχι, σε παρακαλώ, μη μου λες ότι Κοελιίζω! Νομίζω πως ο μόνος σοβαρός λόγος που δεν έχω καταργήσει το προφίλ μου στο Fb είναι επειδή χαίρομαι να είμαι μέλος τού χέιτ γκρουπ κατά των Κοέλιο και Μπουσκάλια. Να, έτοιμη είμαι να δεχτώ την εκδοχή τού Τσοκορέλλου και ότι οι άλλοι μούλιασν στα βροχόνερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ absentminded: χαίρομαι ιδιαιτέρως που τραβάμε τα ίδια ζόρια με τον κοέλιο, χαχα. σορρυ δεν ήθελα να σε θίξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αναμάρτητος υμών πρώτος βαλέτω λίθον επ' αυτήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Να ζεις να αγαπάς και να συνομοτείς εναντίον του Κίκου"

    Δανάη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Ανώνυμος: Ε, δεν την πήρα και με τις πέτρες, ένα γιατί τη ρώτησα την κοπέλα.

    @ Τσοκορέλο: Είχες μνμ από Δανάη βλέπω. Ρώτα την αν έχουν μείνει άλλοι δίσκοι ρε συ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα σου το λεγε, γιατί σε ακούει και στον indie...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Καλα τοσες ωρες λοξυγγα, ποιος με μελεταει?" σκεφτηκε η απιστη Δαναη γυριζοντας σπιτι απο το γραφειο

    Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επίσης το σενάριο η Δανάη να μην πρόλαβε να διαβάσει το σημείωμα αφού την ίδια μέρα που έγραφε το σημείωμα ο Κικο αυτή αναχωρούσε "...εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως..." παίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ναι ναι!!! και από τη στεναχώρια του ο Κίκο, πούλησε τους δίσκους κι έφυγε στην αΣτραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανατρίχιασα!
    οκ η Δανάη δε νομίζω να φταίει. Πόσο γαϊδούρα πια;
    Απλά δεν το βρήκε το σημείωμα. Αλλιώς τουλάχιστον θα το έβγαζε από τη στίβα πριν τους σκοτώσει.
    Όμορφη ανακάλυψη, ωραίο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ανώνυμος: Ωχ, κι άλλος που γνωρίζει προσωπικά τη διαβόητη Δανάη.
    Δανάη θα τα πούμε την επόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί, οκ? Να λυθούν οι παρεξηγήσεις ρε παιδί μου.

    @Η: Λες; Θα με καταριέται αν καταλάβει πως εδώ γίνεται λαϊκό δικαστήριο για την πάρτη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ vick : Παίζει, πως δεν παίζει το σενάριο που λες. Αλλά προτιμώ να 'ναι κάπου ζωντανή και με λόξυγγα (που είπε και ο Η.) κι ας της σούρνω εγώ τα εξ'αμάξης από δω πέρα.
    λεμον ο φιλάνθρωπος

    @Chocorello : Για την τύχη του Κίκο είμαι αναίτια πεπεισμένος ότι δεν συνέβησαν ετούτα που γράφεις. Δυστυχώς.


    @ ΑnD : Πέρα από τη γυναικεία αλληλεγκύη που διακρίνω στην εκδοχή σου, οφείλω να ομολογήσω πως το εν λόγω σημείωμα υπήρξε "σοκαριστικό" και για μένα. Ήταν το σπουδαιότερο απόκτημα της Κυριακής στο παζάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails