12 Μαΐου 2014

έκτακτα σημαίνει εκτός τάξης


Έκτακτο επεισόδιο της εκπομπής αύριο Τρίτη στις 8 το απόγευμα. Με καλεσμένο τον Νεκ, σε ένα μουσικό πινγκ-πονγκ  από εκείνα που συνηθίζαμε πέρσι από καιρό σε καιρό αλλά δεν είχαμε συντονίσει μέχρι σήμερα στη φετινή σεζόν. “the Light above Us”.

Τρίτη, 13 Μαΐου, στις 8:00 το βράδυ. Όποιος/α επιθυμεί να μας κάνει ραδιοφωνική παρέα δεν έχει παρά να συμπλέξει τις δικτυακές του ίνες με εκείνες του indieground online radio, πατώντας εδώ:




#

Έκτακτα!

Γενική επιθεώρηση στρατοπέδου από τον αντιπτέραρχο τάδε, τέτοιες μέρες του 96.  Στρατευμένες ψαρούκλες μόλις 1-2 εβδομάδων, άναρχο μπουλούκι με πτοημένο το ηθικό, μας δίνεται διορία 100 λεπτών να ετοιμάσουμε και να παρουσιάσουμε τον θάλαμο σε εκείνη την κατάσταση που δε θα μας έστελνε ξανά στα λιοπύρια για αποψίλωση των γύρω αγρών.

Οι δουλειές καταμερίζονται. Αρχικά στρώστε όλοι τα κρεβάτια σας (βοηθάμε νευριασμένοι τους ανεπίδεκτους ακόμα μια φορά)  κι έπειτα εσείς οι δύο σβήστε τις πατημασιές στους τοίχους με ασβέστη, εσείς οι πέντε τις τουαλέτες, ξεβουλώστε, πλύνετε, απολυμάνετε, εσείς τα τζάμια, εσείς τα εξωτερικά κηπάρια κ.ο.κ. Όταν τελειώσετε γυαλίστε άρβυλα, ράψτε, κουμπωθείτε, ξυριστείτε κι είμαστε έτοιμοι.

Όσο καλύτερα μπορούσαμε τα τελειώσαμε όλα περίπου 7 λεπτά πριν από την επιθεώρηση όταν δόθηκε η εντολή για εκείνο το τελευταίο, μοιραίο όπως αποδείχτηκε, σφουγγάρισμα  που θα έκανε τα πατώματα να αστράφτουν στον Τριπολιτσιώτικο ήλιο που έμπαινε από τα φρεσκοκαθαρισμένα τζάμια.  Η ομάδα σφουγγαρίσματος ανακάτεψε ισόποσες ποσότητες νερού και χλωρίνης στους κουβάδες κι οι λεπτοδείκτες των ρολογιών μας είχαν κάνει 2-3 ακόμα κινήσεις όταν βρέθηκε επιτέλους κι έπιασε δουλειά η σφουγγαρίστρα.

Όταν και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό του θαλάμου είχε πασαλειφτεί και περίμενε να στεγνώσει, δεκάδες αποσβολωμένοι, ομοιόμορφα ντυμένοι άνθρωποι, κοιτάχτηκαν μεταξύ τους, πολλοί έκλεισαν τις μύτες τους,  κι ακόμα περισσότεροι κατηφόρισαν μια ακόμα βαθμίδα στην κλίμακα της αηδίας. Ένας έκανε εμετό στις χούφτες του. Και όλοι, μα όλοι, έκαναν τις ίδιες σκέψεις: σκατά, η σφουγγαρίστρα, 42 βαθμοί κελσίου, αγγαρεία, ιδρώτας.

Δευτερόλεπτα πριν την είσοδο του αντιπτέραρχου τάδε στο θάλαμο, τη  στιγμή που επιβεβαιώθηκε η δισυπόστατη χρήση της σφουγγαρίστρας και ως μέσο ξεβουλώματος των  δυσλειτουργικών τούρκικων τρυπών δυο μπουκάλια after shave άδειασαν ραίνοντας κάθε σπιθαμή του χώρου.

Η επιθεώρηση έγινε σε πραγματικές συνθήκες ασφυξίας. Κόβοντας την δυσώδη αποφορά με το μαχαίρι, ο αντιπτέραρχος τάδε, στάθηκε μπροστά στον πιο καλογυαλισμένο συνάδελφο. Μετά το πέρας των «Είσαι ο και λέγεσαι» του απηύθηνε και την ερώτηση:

 - Πως τα περνάτε εδώ παιδί μου;

 - Έκτακτα κύριε Αντιπέραρχε, αναφέρθηκε αυτός, και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Ο Αντιπτέραρχος κοκκίνισε και βάλθηκε να τσιρίζει πως Έκτακτα σημαίνει εκτός τάξεως σύμφωνα με το λεξικό, και έπειτα κάτι διάφορα για βρώμα, δυσκολία αναπνοής και πως χρήζουμε συμμόρφωσης.

Επειτα από ουκ ολίγες κάμψεις με τις παλάμες κολλημένες στο πάτωμα, πήραμε γελώντας τις τσάπες, φτυάρια και τσουγκράνες  και ξεχυθήκαμε γελώντας στους γύρω αγρούς. Όλοι εκτός από τον γιατρό του θαλάμου. Αυτός επικαλέστηκε ως αδυναμία, τη μπουνιά που του ‘ριξα όταν …κατέδωσε την ομάδα τουαλέτας στον ανθυπομόνιμο υπεύθυνο του θαλάμου. 

Έκτακτα!

Σε συνθήκες πίεσης όλα τα ντιλαμβάνεσαι αλλιώς. Όχι απαραίτητα όμως λανθασμένα. Μπορεί να αγαπήσεις ακόμα και τους ΠΥΞ ΛΑΞ. Αυτό τουλάχιστον συνέβη σε εμένα. 

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Έκτακτα πήγε! Η καλύτερή μας φορά νομίζω, ή τουλάχιστον αυτή που ήμουν sober enough to remember

      Διαγραφή
  2. κατά τα άλλα, το ετοιμοπόλεμο του στρατεύματος αδιαμφισβήτητο... Με μπόλικη σαπουνάδα θα πάρουμε την Πόλη.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπητέ Ξενικέ, τα ελληνικά στρατά δε σώζονται με τίποτα.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails