22 Μαΐου 2014

can’t cheat karma




Άυπνος στο πρωινό βαγόνι προσπαθώ με κόπο να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Νυστάζω ή προσπαθώ να αποφύγω τις ίδιες μου τις σκέψεις; 

Λίγο πριν βυθιστώ σε μακάριο ύπνο ανασηκώνω το κεφάλι μου, εκμεταλλεύομαι τις δροσερές ριπές κλεισούρας που μπαίνουν από το παράθυρο κι ανοίγω τα μάτια. «Can’t cheat Karma», διαβάζω ακριβώς μπροστά μου. Καρφώνομαι, μαγνητισμένος από τη δύναμη του λογότυπου στο χακί φούτερ του τύπου που κάθεται απέναντι. Ωραία μπλούζα, θέλω να του πω αλλά με συγκρατώ κι απλά μένω να αναρωτιέμαι που να το βρήκε το μπλουζάκι των Zounds.

Διαδρομές στην πόλη, κίνηση και στριμωξίδι, δουλειά, εκλογές, παζάρια, ξενύχτια, ψυχωτικοί ταξιτζήδες, μουσικές ανασκαφές και αποκαλύψεις, ο ήλιος έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του, η κάθε μέρα επιβίωση κι ευτυχία, μπύρες, αναμονές, βιβλία, εφημερίδες και μηνύματα, μια καινούρια μπάντα που σου αλλάζει τον ρου της εβδομάδας, η παγίδα του δημοσιοσχεσίτη, προσαρμοσμένες όλες οι μικροσυνήθειες που κάνουν τον κόσμο μου να γυρίζει χωρίς να χάνει στροφές, σηματοδοτούν την εκκίνηση του αυριανού επεισοδίου. 

Την ίδια ώρα, στα αυλάκια των δίσκων και του εγκεφάλου μου στριφογυρνούν οι Zounds, και οι Fall, φρέσκα και παλιά ακούσματα, κυκλοφορίες όχι απαραίτητα χθεσινές από βινύλια, cd, κασσέτες, 45αρια και mp3, αστικά blues που σχηματίζουν σιγά-σιγά το soundtrack της τρέχουσας εβδομάδας. “(the man who) Can’t cheat karma” λοιπόν, (s03e34), αυτήν την
Παρασκευή, 23 Μαΐου, στις 10:00 το πρωί όπως πάντα. Όποιος/α επιθυμεί να μου κάνει ραδιοφωνική παρέα δεν έχει παρά να συμπλέξει τις δικτυακές του ίνες με εκείνες του indieground online radio, πατώντας εδώ:



8 σχόλια:

  1. οι τυχαίες μικρολεπτομέρειες που κάνουν να μας φαίνεται διαφορετική η μια μέρα από την άλλη...
    Από την άλλη είναι κρίμα που τις λεπτομέρειες δεν τις δημιουργούμε εμείς.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως αγαπητέ Ξενικέ. Στις λεπτομέρειες δίνουμε υπόσταση εμείς παρατηρώντας τες ή καταγράφοντάς τες. Οι ματιές μας τους δίνουν συνέχεια, ίσως να τις κάνουν αντιληπτές και στους άλλους, οι αντιδράσεις μας νέες μικρές λεπτομέρειες αντικείμενα παρατήρησης στους δίπλα μας.

      Διαγραφή
  2. Eixα ένα μπλουζακι με φωτο του Steve Lake & το λογοτυπο “(the man who) Can’t cheat karma” .Πρεπει να μου το κλεψανε το 1986 στη Πατμο στο κάμπινγκ.Δεν πιστευω να το φορουσε ο κλεφτηs ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, είχε μόνο το λογότυπο, δεν είχε τον κ. Lake το φούτερ που είδα. Πάντως - αν και δε θα σου το έκλεβα το t-shirt -, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σου το ζήταγα να μου το χαρίσεις.

      Φαντάζομαι πόσο σε πείραξε τότε (συμπάσχω αγαπητέ Salaok) για να το θυμάσαι ακόμα ε?

      Διαγραφή
    2. Nαι φιλτατε μεχρει στον υπνο μου το εχω δει.Ηταν στοχοποιημενο.Καλη εκπομπή και αν ακουει ο δραστηs filakia.

      Διαγραφή
    3. Στοχοποιημενο!!! Αν και γέλασα πολύ με το χαρακτηρισμό του t-shirt ως στοχοποιημένου, μπορώ να καταλάβω το γιατί.

      Διαγραφή
  3. Φοβερό το μπάνερ της εκπομπής αυτής
    Παλιοσειρά το έκανες το θαύμα σου πάλι on the air
    Kαλό απόγευμα (?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αγαπητή lefti. Πίσω από το μαυρο του banner κρύβεται ολόκληρη φωτογραφία που κοβόταν σιγά σιγά ελείψει έμπνευσης (ή λόγω έμπνευσης)

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails