1 Ιουνίου 2014

τα ίχνη


Σημάδια ετών από πατημένους αχινούς και τσιμπήματα μέλισσας που χρειάστηκαν αντιβίωση για να περάσουν, μια κόκκινη ουλή, μνήμη περασμένης εγχείρησης, ο ανεπιστρεπτί κομμένος χαλινός, τα ράμματα στο σχισμένο βλέφαρο απ’ όταν ακόμα έπαιζες μπάλα κι οι κόμποι στο στομάχι – όχι, εκείνοι δεν ήταν έρωτας -. Μια φλέβα ανασηκώνεται.

Σε σχήμα καρδιάς το απομεινάρι που άφησε το εμβόλιο για το δαμαλισμό στο μπράτσο, η ελαφριά ροπή στο ένα σου μάτι, ένα σπάσιμο, κάποιες ρυτίδες που συγκλίνουν, ένα σφράγισμα. Μια ελιά στον αριστερό ώμο που δεν θυμάσαι παιδιόθεν κι η χαρακιά από μια άλλη που αποφάσισε κάποιος γιατρός να σου αφαιρέσει. Θύσανοι στους κρόταφους που αποφασίζουν να ασπρίσουν ή ν’ αραιώσουν. Μικροί λάκκοι, έκφρασης τους λένε, στο πρόσωπο.

Ίχνη στο ανάγλυφο του χάρτη, τα δάκτυλα φυσιοδίφες κι εξερευνητές και τα μάτια να καταγράφουν συνεχώς σα διψασμένοι για γνώση, ιστορικοί.



υγ. Καλοκαιριάζει κι αρχίζω να βλέπω αλλιώς.


Στη φωτογραφίία το πορτραίτο του Francis Bacon, από τον Lucien Freud.


6 σχόλια:

  1. Ένα σφράγισμα! Εντάξει, μια χαρά είσαι! Φτου-φτου-φτου!
    Να είσαι καλά και να μεγαλώνεις όμορφα!...

    Είπες και για ελιές τώρα και... φρίκαρα.Καλοκαιριάζει και με έχουν πιάσει οι φρίκες μου, οι καλοκαιρινές, δε με παίρνει να κάνω ανάλογη καταμέτρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιητική αδεία ο αριθμός 1 αγαπητή Αμπζ όπως και πολλά από τα υπόλοιπα νούμερα στα σώματα μας, όι μόνο στο δικό μου. Να ειμαστε ολοι καλά και αυτό το καλοκαίρι κι όσο γίνεται μακριά από τις εποχιακές φρίκες.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Καλοκαιριάζει.. περνάνε και τα χρόνια..


    ΥΓ. και εγώ βραχύ χαλινό χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την καλημέρα μου Ηφ! εσυ εισαι μικρος ακομα, μην κλαίγεσαι

      Διαγραφή
  3. μετά την εφηβεία, αχ, αυτό το μετά την εφηβεία!...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα Ξενικέ, κάθε ηλικία έχει τα δικά της και αφήνει τα σημάδια που της αναλογουν

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails