1 Οκτωβρίου 2014

οι γραμματοσειρές του κέντρου της πόλης


Ομόνοια, Σύνταγμα, Βικτώρια, Μεταξουργείο, Βάθη. 3ης Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Ακαδημίας, Πατησίων, Φυλής, Κοδριγκτώνος, Ιουλιανού, 3η Σεπτεμβρίου, Σωκράτους, Πειραιώς, Ιερά Οδός. Στο κέντρο της πόλης κυκλοφορώ συχνά πυκνά για δουλειές. 'Η για ό,τι άλλο. Πεπεισμένος πως δε θα βρω πεσμένο καταγής ούτε σεντ έχω πάψει από καιρό να βαδίζω σκυφτός. Κοιτάζω - στο 'χω ξαναπεί αυτό - τους περαστικούς στα μάτια, έτσι βουτάω εύκολα στις προσωπικές τους ιστορίες κι ενίοτε καταδύομαι σε τρίσβαθα ψυχών με τα βατραχοπέδιλα της φαντασίας μου. 

Όποτε όμως βαριέμαι τούτο το άθλημα, διακινδυνεύοντας να γκρεμοτσακιστώ, κοιτάζω ψηλότερα. Χαζεύω τις επιγραφές της πόλης, εννοείται πως με ελκύουν οι παλαιότερες εξ αυτών, και δεν είναι λίγες οι φορές που τις φωτογραφίζω. 

Παραθέτω λοιπόν εδώ μερικές από τα αρχεία του σκληρού μου δίσκου:


































10 σχόλια:

  1. περπατώντας σκυφτός λεφτά (λεπτά) θα βρεις οπωσδήποτε, και δεν θα σκοντάφτεις. Τώρα, αν γλιστράνε οι πολυκαιρισμένες σόλες των πέδιλων...
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ Ξενικέ. Μου φαίνεται πως για μερικά λεπτά θα το διακινδυνεύσω να περπατάω κοιτάζοντας ψηλότερα. Παρόλα αυτά ομολογ΄β πως έχω περιορίσει το να βαδίζω με κλειστά μάτια - δύσκολο να σπάσω το προσωπικό μου ρεκόρ των 26 βημάτων.

      Διαγραφή
  2. Πώς μπορείς να κοιτάζεις τους περαστικούς στα μάτια! Μου φαίνεται δύσκολο, τολμηρό.
    Νομίζω πως τώρα βαδίζω περισσότερο σκυφτή από ό,τι παλιότερα, μάλλον αποφεύγω εικόνες της κρίσης που έχουν πολλαπλασιαστεί στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορώ πάντα Άμπζ! Εξάλλου όμως είναι τόσο λίγος ο χρόνος της επαφής (οπτικής) που κατά 90% μόνο εγώτην αντιλαμβάνομαι.
      Άσε που με το να κοιτάς κάτω αυξάνεις τις πιθανότητες να δεις εικόνες κρίσης. Αλήθεια!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα! χεχε το κάνω και εγώ αυτό, είδες πως φαίνεται ότι μια είναι παλιά; Από τη γραμματοσειρά.. χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 70's γραμματοσειρές με ενθουσιάζουν. Πιθανότατα γιατί γεννήθηκα τον καιρό που μεσουρανούσαν, δε μπορώ να το δικαιολογήσω αλλιώς. Την καλημέρα μου Ηφ.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα "όμορφη πόλη"...
    Αυτή η πινακίδα "lemon fashion" είναι "όλα τα λεφτά" (που δεν κυκλοφορούν πια...). Ίσως να την κάνεις τίτλο κάποιας εκπομπής !
    Αλλά και μια ερώτηση: στην πολυκατοικία δίπλα στο χοτελ παράδεισος (είναι η φωτογραφία κάτω από την πινακίδα του κομμωτηρίου -μη με βάζεις να μετράω τώρα), υπάρχουν δύο αγάλματα στην ταράτσα, ή κάνω λάθος;
    Την καλημέρα μου.
    Δρ. Μεφιστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ δόκτωρα. Έχεις δίκιο και στα 2. Και στην "lemon fashion" πινακίδα που είναι ταμάμ για τίτλος και αφίσα εκπομπής αλλά και στα δυο αγάλματα (!!!) στο διπλανό του ξενοδοχείου σπίτι. Απορώ που τα πρόσεξες ρε μάτι γερακίσιο.

      Διαγραφή
  5. Ποικιλία παντού για να μην βαριόμαστε!
    Ωραία συλλογή εχεις, πολύ μου αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κόλλημα μεγάλο. Και δεν έβαλα ούτε τις μισές φωτογραφίες να φανταστείς! Κάποια άλλη στιγμή υποθέτω.

      Την καλησπέρα μου Teteel.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails