18 Μαρτίου 2012

η Ελένη Βιτάλη και η Bjork


δεν έχουν καμία άλλη σχέση, πέρα από το ότι αμφότερες τις παραδέχομαι – τουλάχιστον μέχρι τώρα - χωρίς όμως τα τραγούδια τους να σημαίνουν, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, πολλά περισσότερα στο μουσικό μου αισθητήριο. (Οι σχέσεις Ελένης Βιτάλη και Lanaς  Del Ray είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).

Ξεκινώντας από μια ατάκα της ελληνίδας αοιδού που διάβασα προ καιρού σε εβδομαδιαίο free press (lifo, τ275, σελ6), έφτασα ανακατευθυνόμενος στο πρωτότυπο μιας συνέντευξης της στην εφημερίδα Espresso

Δε σχολιάζω τα λοιπά λεγόμενα της Ελένης Βιτάλη, δε με αφορούν κιόλας, είναι προσωπικές της στιγμές που επιλέγει να δημοσιοποιήσει. Στέκομαι όμως άναυδος στην κυνική κατ’ εμέ απάντηση που έδωσε στην ερώτηση : «(Κυρία Βιτάλη), ποιο είναι το προσωπικό σας απωθημένο;» και γι αυτό την παραθέτω αυτούσια:
  • «Με έπιασε κάποτε ένας νεοπλουτισμός και έγινα αμερικανάκι. Τότε ήμουν πιο νέα και είχα ένα σπίτι 600 τ.μ με πισίνα και αλεξίσφαιρα τζάμια. Να φανταστείς, κάποια στιγμή με την γνωστή ιστορία που με είχε πιάσει με τα χάπια, έμεινα για δυόμισι χρόνια στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετάνια”, δίνοντας τότε 400.000 δρχ. την ημέρα! Σκέψου τι λεφτά θα είχα σήμερα! Γιατί το έκανα; ήθελα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου».
 Εδώ νομίζω πως έχουμε να κάνουμε με μια αφελή μα προκλητική εξ-ομολόγηση που αν όντως αληθεύει, είναι άξια επισήμανσης. Τα περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ  (1.071.166 για την ακρίβεια) που – πάντα σύμφωνα με τη δήλωσή της ιδίας - δαπανήθηκαν μόνο για την επι διετία στέγασή της μου φέρνουν στο μυαλό πλήθος λέξεων (όπως: φόρος, δηλωθέντα εισοδήματα, οικονομικό έτος τάδε, τεκμήριο διαβίωσης φορολογούμενου, έντυπο Ε1, επιχειρηματίας-εργοδότης, έσοδα – έξοδα, κ.ο.κ.), ικανών να στελεχώσουν δεκάδες προτάσεις που τελειώνουν σε ερωτηματικό.  

Για έναν περίεργο λόγο και μέσα από κουβέντες με φίλους  νομίζω πως μόνο στα δικά μου αυτιά το ποσό ηχεί τόσο εξωπραγματικό κι ότι είμαι από τους ελάχιστους που εν τέλει «σκάλωσαν» παραπάνω στην είδηση αυτή.
Ίσως ο πλούτος ο ξοδεμένος και  σπαταλημένος, να παύει αυτομάτως να προκαλεί τους περισσότερους ιδίως όποτε το "είναι ‘ντάξει άτομο αυτός/η" τους έρχεται στα χείλη άκοπα. Λες και είναι μόνο η μεταλλική μυρωδιά χειροπιαστών χαρτονομισμάτων που μπορεί και ταράζει τα ήθη.

Παρόμοιας τάξης μεγέθους  χρηματικά ποσά εάν αποθηκεύονταν-επενδύονταν από άλλους (του Νταλάρα συμπεριλαμβανομένου) λαϊκούς (;) καλλιτέχνες θα τροφοδοτούσαν ενίοτε δικαιολογημένα συζητήσεις για αμαυρωμένες συμπεριφορές που δε συνάδουν σε λαϊκά προφίλ. 
Θα μου πεις τώρα γιατί όλοι κράζουν (κράζουμε) το Νταλάρα και όχι τη Βιτάλη της οποίας το ταλέντο ανταμείφτηκε  εξίσου πλουσιοπάροχα και ο βίος της απέχει παρασάγγας από εκείνον του λαϊκού παιδιού.   Έχω την εντύπωση πως η απάντηση δεν είναι «από συνήθειο» αλλά μάλλον επειδή το moniker  «Ελένη Βιτάλη» δεν έχει ταυτιστεί με κόμματα, επιχορηγήσεις  και διαπλοκή στα αυτιά της κοινής γνώμης, όπως εκείνο του συναδέλφου της.

Ωστόσο κατά  την προσωπική μου άποψη  – κι αν αυτή ενδιαφέρει κανέναν  - πιστεύω πως ούτε το ξόρκι στην παλιά ζωή μέσω de profundis συνεντεύξεων  (ας είναι και στην Espresso) ούτε η παρέλευση εικοσαετίας από αυτά τα οικονομικά γεγονότα  δεν παραγράφουν  την τεράστια απορία που ένοιωσα - κυρίως στο στομάχι - διαβάζοντας τις δηλώσεις αυτές. Κι αυτός είναι ο μόνος λόγος της ανάρτησης ετούτης, στην οποία ομολογώ πως αμφιταλαντεύτηκα πριν πατήσω το πλήκτρο της δημοσίευσης, καθώς επ’ ουδενί ήθελα να σφετεριστώ ρόλους  εισαγγελέα  ή/&  επιθεωρητών του ΣΔΟΕ.


υγ. Για την ιστορία κι από ότι διαβάζω στη συνέντευξή της, η Ελένη Βιτάλη βάζει το δικό της πετραδάκι στην ανακούφιση του κόσμου, τώρα που (λόγω κρίσης) συμβαίνουν φοβερά και τρομερά, εμφανιζόμενη σε κάποιο λαϊκό πάλκο, με λαϊκές τιμές για τον κόσμο. 

update
H Bjork είναι "και γαμώ" τα παιδιά.

13 σχόλια:

  1. Από τις λίγες φορές που σε προσλαμβάνω.. αιχμηρό. Καταλαβαίνω τους λόγους, τους εξηγείς επαρκώς και εν μέρει συμφωνώ. Δε μου φαίνεται κυνική. Γίνεται προκλητική, ναι, όμως εκτιμώ πως το κάνει περισσότερο μέσα από ατυχείς διατυπώσεις παρά από πρόθεση. Προσωπικά, σκαλώσα στο "..την γνωστή ιστορία που με είχε πιάσει με τα χάπια..". Οπότε, η εν λόγω αναφορά 'φωτίζει', για μένα, διαφορετικά τα λεγόμενά της. Εννοώ ότι δεν μπορώ να απομονώσω τις συγκεκριμένες ενέργειες από τη φάση ζωής που περνούσε τότε. Επίσης, με ξένισε κάτι ακόμα, η απάντησή της φαίνεται ανακόλουθη προς την ερώτηση. Μοιάζει άλλο να ήθελε να πει και άλλο να είπε, γι' αυτό έγραψα πιο πάνω 'ατυχείς διατυπώσεις'. Πολλά "χάνονται" σε έντυπες συνεντεύξεις.


    Απροπό, όχι άλλο Λάνα Ντελ Ρέι! Σόρι, δεν μπόρεσα να κρατηθώ, δεν την αντέχω!

    Άσε και το άλλο, η Bjork είναι ΑΠΛΑ η Bjork! Τρελό επιχείρημα! Δεν είναι δικό μου, το 'χω ακούσει.

    Καλή βδομάδα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητή Νίτσα την "ιστορία με τα χάπια..", τις 'ατυχείς διατυπώσεις' και τα όσα "χάνονται" στις έντυπες συνεντεύξεις, επικαλέστηκαν και οι περισσότεροι φίλοι μου στην κουβέντα που άνοιξα για το θέμα. Και πιθανώς να έχουν (έχετε ) δίκιο.
      Όμως εγώ δε σχολιάζω το άτομο, ούτε τα όσα είπε ούτε τα όσα μπορεί να έκανε. Σχολιάζω την μηδενική αντίδραση και την άφεση όσων επίσημων ή ανεπίσημων ώτων τα άκουσαν.


      υγ. "η Bjork είναι ΑΠΛΑ η Bjork!" όντως, και γι αυτό την παραδέχομαι. Όσο για τη L.D. Ray πήρα τόσο αργλα χαμπάρι την ύπαρξή της που σχεδόν ηχεί φρέσκο πράγμα στα αυτιά μου.

      υγ2. Επιτέλους είδαμε φωτό της Νίτσας. Καιρός ήτανε *)

      Διαγραφή
    2. Σορρυ που πετάγομαι, αλλά εγώ είμαι με την Βιτάλη.

      Τη Μπγιορκ δεν την καταλαβαίνω. Μου ακούγεται σα να ουρλιάζει ενώ χασμουριέται.
      Κι το άλλο το τραβέλι, είναι τόσο ερασιτέχνης όσο και τα βίντεα της. Κάργα, δηλαδή.

      Αυτά. Τώρα μπορώ να ξανακαταπιώ κι εγώ.

      Διαγραφή
    3. Έχασες νομίζω το νόημα της ανάρτησης. Δε μπήκε το θέμα καμιάς ψηφοφορίας. Το "θέμα" μου δεν είναι ούτε η Μπγιόρκ ούτε η Λάνα - άσχετο και το αν είναι ή δεν είναι transexual - αλλά το αστρονομικό ποσό που ακούστηκε όπως και το γεγονός ότι δεν προξένησε ίχνος απορίας στους περισσότερους.

      Διαγραφή
    4. Σορρυ, αλλά ένα εκατομμύριο δεν είναι αστρονομικό.

      Υ.Γ. μπύρα @ πλατεία.

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ. Θεά η Βιτάλη με την καρέ περούκα της Φρίντας.
      Τα παρατάω όλα τώρα!

      Διαγραφή
  2. @ lemon: δεν λειτουργεί τίποτα, τουλάχιστον με το τρόπο που είχαμε μάθει πως θα έπρεπε να λειτουργεί. Δεν υπάρχουν πια οι βάσεις πάνω στις οποίες υποτίθεται ότι είχε βασιστεί η δημοκρατία και η δικαιοσύνη. Τις έχουν καταργήσει οι ίδιοι οι άρχοντες της χώρας εδώ και πολλά χρόνια. Αφού αυτό γνωρίζουν όλοι ότι δεν υπάρχει, τι εντύπωση να τους κάνει η προκλητική δήλωση μιας τραγουδίστριας; Ιδιαίτερα όταν δεν την θεωρούν καν προκλητική; Αν κάτι θα μπορούσε να ανακινηθεί, αυτό θα ήταν από προσωπική πρωτοβουλία κάποιου αρμόδιου προσώπου χωρίς πολλές πιθανότητες επιτυχίας αφού όταν θ' αρχίσει να βρίσκει στοιχεία και να πλησιάζει τους "παραβάτες", αναλόγως τα ποσά που παίζονται πάει αυτό(που σου έκαναν κι εντύπωση), θα τον "παραιτήσουνε". Τι σου κάνει τόση εντύπωση; Εδώ κολλάει και το βλέμμα της αγελάδας αν με εννοείς.

    @ Νίτσα: θεϊκή φωτό! Έπρεπε να στο πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς και σε εννοώ fool. Ειδάλλως μπορεί να ήμουν και ηρεμότερος.

      Διαγραφή
  3. Εγώ μαζί σου. Το τι είναι καλιτεχνικά δεν μ'ενδιαφέρει καθόλου, όταν πρόκειται για κλεμμένα (από μένα και σένα) λεφτά.
    Άσε που γενικά τους καλλιτέχνες τους έχω απομυθοποιήσει, ως άτομο που σέβεται την ηλικία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γίναμε πανστρατιά των δύο. Παρ 'όλα αυτά δε μπορείς να φανταστείς πόσο ανακουφιστικό είναι να μην είσαι μόνος.

      υγ. εννοείται πως ούτε εγώ στέκομαι στο καλλιτεχνικό ποιόν κανενός.

      Διαγραφή
    2. Για να μην αισθάνεσαι μόνος:
      http://www.georgakopoulos.org/2012/03/alzheimers/
      Είναι κάποιοι τύποι που λένε αυτά που έχεις στο κεφάλι σου, αλλά πάνε και ένα κλικ πιο πέρα.

      Διαγραφή
  4. Πολύ σωστό σε βρίσκω αγαπητέ Αντώνη. Συμφωνώ απολύτως με τις παρατηρήσεις σου. Δεδομένου δε ότι ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί από την ευρύτερη αριστερά το όριο άνω του οποίου δικαιούμεθα ταξικώς να εξοργιζόμαστε με την φοροδιαφυγή (να 'ναι 100.000 ευρώ?, 150.000 ευρώ? 200.000 ευρώ? βάλτε ότι θέλετε, εδώ κληρώνει), δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηρισθούμε (οι επισημαίνοντες παρόμοια φαινόμενα) "εχθροί του λαού". Ακόμα τουλάχιστον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Τάκη, ΕΠΙΣΗΜΩΣ, δεν κινδυνεύουμε κατά το πως λες . Την καταχώρηση "επιθέτων" μπροστά από τα ονόματά μας - ακόμα και από φίλιους συνομιλητές - δε νομίζω ότι την αποφεύγουμε.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails