22 Ιουλίου 2013

μια καταραμένη έλξη


Ταλανισμένος από καθολική έλλειψη εκδρομικού/ταξιδιωτικού ή όποιου διακοποπνεύματος από τη μία, μα κρίνοντας το αδιέξοδο αυτής της κατάστασης από την άλλη, η απόφαση που έπρεπε να παρθεί ήταν μία: Αναστροφή του αρνητικού κλίματος. Και μάλιστα με το ζόρι αν χρειαζόταν. 

Μαζεύτηκαν λοιπόν όλες οι πλευρές του εαυτού μου, συνεδρίασαν, έβαλαν κάτω σκέψεις, συμβάντα και διαθέσεις και συναποφάσισαν τη λύση. Εθελούσια έξοδος από την πόλη και εγκλεισμός στην εξοχή. Κατά προτίμηση κατά μόνας (ή μήπως κατ’ ανάγκη μέχρι την αδειοδότηση των λοιπών; Χμμμ, και τα δύο σωστά ακούγονται - είναι). Κι αυτό γιατί εκεί (στην εξοχή ντε, παρέα με τη μητέρα φύση), η ελπίδα επίκλησης και κατάληψής σου από το αργοπορημένο φέτος διακοποπνεύμα φάνταζε μεγαλύτερη. 

Αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στο πετυχημένο μοντέλο των παλαιότερων ετών: Πρωινό ξύπνημα, έρημη παραλία, μπάνιο γυμνός, μαγείρεμα, σαλάτες και φρούτα στην ημερήσια διατροφή, μεσημεριανός ύπνος, βιβλία, ταινίες, κυνήγι κουνουπιών και ας βάλουμε και κάτι καινούριο στο πρόγραμμα. Γυμναστική. 

Περιαρθρίτιδα ώμου, ή κάπως έτσι το είπε ο γιατρός στην τηλεφωνική του επίσκεψη όταν του εξέθεσα - τρεις μέρες άυπνος από τον πόνο - τα συμπτώματα. "Δύσκολα θα περάσει, μπορεί να πάρει και μήνα μέχρι να μπορέσει να κάνει το χέρι σου όλες τις κινήσεις", συμπλήρωσε συνοφρυωμένος. Το ότι έχω να κοιμηθώ τρεις μέρες δεν τον ένοιαζε. 

Μαθημένο να εκτελεί «βαριές» χειρωναξίες όπως το ψάξιμο εκατοντάδων (χιλιάδων) δίσκων ή στη χειρότερη η πληκτρολόγηση αναρτήσεων το αριστερό μου χέρι δεν άντεξε το επιβαρυμένο πρόγραμμα των διακοπών. Ίσως το κολύμπι, εικάζω όμως πως ήταν κυρίως η επαναλαμβανόμενη ανεπιτυχής προσπάθεια ολοκλήρωσης ΜΙΑΣ (και μόνο ΜΙΑΣ) έλξης στο μονόζυγο η αιτία του προβλήματος.

Κομμένο και το κολύμπι, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι απλά θα σβουρίζω αριστερόστροφες ρουφήχτρες στη θάλασσα και δεν το θέλω όσο υπέροχο θέαμα κι αν προσφέρω στους πιθανούς πρωινούς συλλουόμενους. Απλά θα τσαλαβουτάω μέχρι εκεί που πατώνω. Να το συνηθίζω μιας και μεγαλώνω κιόλας. Αυτά.


10 σχόλια:

  1. Καλά να περάσεις αγαπητέ. Όσο για την περιαρθρίτιδα... πταίσμα, άκου που σου λέω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I want to believe που έλεγε και ο Mulder, απλά είναι που φοβάμαι πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Άσε που σήμερα με κυνηγούσε για μισή ώρα μια μύγα και με δάγκωνε. Περίεργο, που θα λεγε και ο Mulder.

      Διαγραφή
  2. Υπάρχουν πολλά είδη "καταραμένων" ή καταραμένων έλξεων φίλε.
    Εύχομαι περαστικά με μια "αφιέρωση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ, εικάζοντας και μόνο (δε μπορώ να είμαι σίγουρος) στο τι αναφέρεσαι πιστεύω πως η Περιαρθρίτιδα σε κρατάει ξενύχτη πολύ περισσότερα βράδια. Ευχαριστώ και για την αφιέρωση.

      Διαγραφή
  3. τι σου 'ρθε τώρα στα γεράματα κ αγύμναστος να κάνεις μονόζυγο???
    καλά εσύ πονάς κ εγώ η γαϊδάρα γέλαγα διαβάζοντας την ανάρτησή σου
    περαστικά κ καλά τσαλαβουτήματα

    χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, είπα να βάλω κατιτίς παραπάνω (και χρήσιμο) στο φετινό πρόγραμμα αλλά δεν μου έκατσε τελικά.

      Όσο για το γέλιο "με τον πόνο του άλλου", μη στεναχωριέσαι δεν είσαι η μόνη!!!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Όσο καταπίνω αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά πάω καλύτερα. Μια μικρή διακοπή σήμερα με έπεισε ότι θα τα χρειάζομαι γι αρκετά ακόμη.

      Να 'σαι καλά φίλε. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  5. Κλασσικό λάθος της αρχής! Λίγο ο υπερβάλλον ενθουσιασμός, λίγο οι τύψεις για την προηγούμενη αδράνεια, την πέφτει κάποιος με τα μούτρα και αυτοτραυματίζεται.
    Την επόμενη φορά, με το μαλακό! Η βελτίωση δεν είναι 100άρι, είναι μαραθώνιος!

    Για τα κουνούπια θα σου φέρουμε το Απόλυτο Όπλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Στάθη,
      Λανθάνεις σε ότι αφορά τον ενθουσιασμό. Σε διαβεβαιώ πως ποτέ δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους μου. Ούτε θα έπεφτα - για τίποτα στον κόσμο - με τα μούτρα σε κάτι που θα περιείχε έστω και σαν αναφορά άθληση και γυμναστική. Με ξέρεις.
      Παρόλα αυτά δέχομαι τις λέξεις αδράνεια και τύψεις.

      Όσο για τα κουνούπια κάθε όπλο ευπρόσδεκτο. Κυρίως αμ είναι αυτό:
      http://lemonostiftis.blogspot.gr/2011/08/blog-post_17.html

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails