26 Μαρτίου 2015

άμα βρεθείς πάνω σε λεπτό πάγο



Στο εγχειρίδιο αντιμετώπισης χειμερινών μπελάδων (χρήσιμο ανάγνωσμα παρότι ο χειμώνας έχει φαινομενικά παρέλθει) αναφέρει πως αν ποτέ βρεθείς πάνω στο λεπτό πάγο, τουλάχιστον όταν αυτός κρύβει από κάτω του βαθειά για σένα νερά, πρέπει να ξαπλώσεις μπρούμυτα και ν’ απλώνεις χέρια και πόδια σαν κοιμισμένος αστερίας στην άμμο του θαλάσσιου βυθού. 
Θα ελαττώσεις έτσι την πίεση που ασκείς σε συγκεκριμένα σημεία της αμφιβόλου αντοχής παγωμένης επιφάνειας μοιράζοντας τη δύναμη του βάρους σου σε όσα περισσότερα τετραγωνικά δεκατόμετρα δύνασαι. Οι πιθανότητες τότε να ακουστεί ο ήχος του πάγου που σχίζεται θα μειωθούν κατακόρυφα και αντιστρόφως ανάλογα με εκείνες της επιβίωσής σου. 
Μπροστά σου θα έχεις τότε τρεις μήνες στους οποίους αν δεν καταφέρεις να συρθείς μόνος σε στέρεο έδαφος θα αναμένεις την άφιξη της οποιαδήποτε σωτήριας βοήθειας. 

Αν ποτέ βρεθείς πάνω στο λεπτό πάγο, ακόμα κι όταν αυτός κρύβει από κάτω του βαθειά για σένα νερά, μπορείς πάλι να βαλθείς να χορεύεις με τον τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις.

#

Την ώρα που ο ανοιξιάτικος ήλιος δε λέει να βγάλει το παλτό του και να λειώσει τους όποιους πάγους έχουν μαζευτεί γύρω μας , - σε ένα επεισόδιο-σάουντρακ των τελευταίων ημερών - μαζεύω όσα γεγονότα, καταστάσεις, σκέψεις, συναισθήματα και προπάντων ακούσματα με συγκίνησαν - το καθένα με το δικό του τρόπο -. 

Ένα ακόμα δίωρο επεισόδιο, που θα ξεκινήσει το ταξίδι του από το στούντιο και θα ταξιδέψει χιλιόμετρα οπτικών ινών πριν φτάσει στα κάθε λογής ηχεία όσων θελήσουν να συντονιστούν στη συχνότητα του indieground. και να μου κρατήσουν παρέα. Αύριο

Παρασκευή 27 Μαρτίου, στις 10:00 το πρωί όπως πάντα

Όποιος/α επιθυμεί να με συντροφεύσει δικτυακά και ραδιοφωνικά από το σπίτι, τη δουλειά ή απ' όπου αλλού δεν έχει παρά να πατήσει τον παρακάτω σύνδεσμο:



4 σχόλια:

  1. (με αγαπη)
    Walking on thin ice, I'm paying the price
    For throwing the dice in the air
    Why must we learn it the hard way?
    And play the game of life with your heart

    I gave you my knife, you gave me my life
    Like a gush of wind in my hair
    Why do we forget what's been said?
    And play the game of life with our hearts

    I may cry someday
    But the tears will dry whichever way
    And when our hearts return to ashes
    It'll be just a story, it'll be just a story.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυρ Κώστας ο τυφλός26 Μαρτίου 2015 στις 12:16 μ.μ.

      Oh, dear Yoko!

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ πολύ για τους στίχους. Να σου πω την αλήθεια δεν τους είχα προσέξει παρότι όταν πρωτοσκέφτηκα τον τίτλο της εκπομπής μου πέρασε κατευθείαν από το μυαλό το τραγούδι αυτό, και μάλιστα από το ρεμιξ των Pets Shop Boys που ειναι φοβερό. Το βρήκα όμως από Yoko και Spiritualised και ηταν σα να το πρωτοάκουσα ξανά.

      Διαγραφή
    3. "πσρόλα αυτά" // μάλλον συμφωνώ κυρ Κώστα

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails