1 Ιανουαρίου 2012

δεν είναι ευχή, είναι προτροπή


 

Στις 00:00:01 της 1ης 1ου του 2012, τα ηχεία βρυχήθηκαν σε τούτο το σκοπό.  Η πτώση και το χαμόγελο. 

Ταυτόχρονα, όρθιοι και ανάμεσα σε διαδοχικές αγκαλιές, ρίξαμε τα πρώτα φιλιά του έτους, τα πρωτοχρονιάτικα,  ανακατωμένα με τα ”καλή χρονιά”.  Περίεργο. Φέτος τις καθιερωμένες ευχές, ακολουθούν αρκετά συγκρατημένα χαμόγελα και ατάκες δυσπιστίας πολιτικοοικονομικής φύσης. 

Όταν τα τραγούδια άρχισαν να ξαναπαίρνουν τις αναγραφόμενες στις ετικέτες των δίσκων χρονικές τους διάρκειες βρισκόμασταν ήδη χωμένοι στο 2012 για ένα ολόκληρο πεντάωρο. Τι γρήγορα που κυλάει ο χρόνος, προβληματίζομαι γελώντας και προσπαθώ να θυμηθώ αν άκουσα τον πυροβολισμό του αφέτη. Έπειτα θ’ άρχιζα να τρέχω ολόγυρα μήπως βρεθώ πίσω μου ξανά, θα κυνηγούσα φέτος το …πολλαπλάσιο. 

Ένα ακόμα κομμάτι  cheese cake λίγο πριν μπούμε στο αμάξι, μία ασπιρίνη και 2 ποτήρια νερό έκαναν λίγο πιο υποφερτά τα σφυριά που είχαν ήδη αρχίσει να κοπανάνε τους κροτάφους μου από μέσα.

Μια “μεγαλοφυής” ιδέα για την πρώτη ανάρτηση του έτους ταλάνισε για λίγο το μυαλό μου όταν έπεσα για ύπνο στις 06:12:32 σήμερα το πρωί μα είχε χαθεί για πάντα όταν ξύπνησα – βαρύς όπως όλες τις πρώτες Ιανουαρίου – λίγες ώρες μετά.  

Ευτυχισμένη ας είναι η φετινή. Δεν είναι ευχή, είναι προτροπή, νομίζω θα χρειαστεί ιδρώτας για να το πετύχουμε.

7 σχόλια:

  1. Σου εύχομαι το 2012 το 2013 το 2014 το 2015 το 2016 το 2017 το 2018 το 2019 το 2020........ να έχεις ΔΥΝΑΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ioannis: Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη γενναιόδωρη ευχή! Είθε να βγεις αληθινός. Εύχομαι με τη σειρά μου δύναμη, υγεία και φημιουργία.

    @Ηφ: Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί φίλτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φέτος, μας στέρησαν την ελπίδα και την ψευδαίσθηση των ημερών πως ο χρόνος που φεύγει παίρνει μαζί του όσα κακά έφερε και πως ο νέος θα επανορθώσει γι' αυτά. Το τσάκισμα όμως της ελπίδας είναι συνάμα και μοιραία η συνθήκη που οδηγεί στην αναγέννησή της.

    Ευτυχισμένη ας είναι!

    ΥΓ: Θέλω να μάθω σε τι σκοπό βρυχήθηκαν τα ηχεία σου στην αλλαγή τού χρόνου, όμως το λινκ δεν.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ absentminded: Η αλήθεια είναι πως τρέφω 'εως καμμία ελπίδα για τη νέα χρονιά. Νιώθω όμως παράλληλα ορεξάτος για πράγματα που δε θα με αφήσουν να πλήξω και να με πάρει η μιζέρια από κάτω. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω μέχρι τέλος αλλά...

    Οκ, το λινκ αποκαταστάθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λέμον θα είναι πολύ χειρότερη η νέα χρονιά ναι, εγώ όμως σου εύχομαι να μπορέσεις να αξιοποιήσεις την δημιουργική σου όρεξη εκμεταλλευόμενος όλες τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν. Μια καλή προσωπική και εξελικτική χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς αυτό προβλέπουν για το 12 οι καζαμίες του μυαλού μας φίλτατη vick.
    Ανταποδίδω όμως την ίδια ευχή, συμπληρώνω μόνο αυτό: υγεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails