23 Δεκεμβρίου 2015

σύμφωνοι, το πρώτο βήμα έγινε!

Athens Pride 2012

1η πρωινή της 23ης Δεκεμβρίου 2015. Κλείνω τη σύνδεση με το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων έχοντας μόλις παρακολουθήσει τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης της επέκτασης του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.  

"Κάλλιο αργά ...", "Μεγάλη νίκη" ή "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" ¨Ναι μεν αλλά..." ή "Μικρά βήματα στο σωστό δρόμο"; Εξαρτάται από ποια σκοπιά απόσταση το βλέπει το θέμα κάποιος υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος (με τους πάσης φύσεως ρήτορες μίσους προσπαθώ να μην ασχολούμαι). Από το πόσο τελικά τον αφορά και τον ενδιαφέρει προσωπικά, πολιτικά ή κοινωνικά ο αρτιψηφισθείς νόμος που δημιούργησε το ιστορικό πρώτο ρήγμα σ' αυτό το ιδιόμορφο τείχος που χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό σε πολίτες δύο ταχυτήτων.

Μια ικανοποίηση δεν μπορεί φυσικά να λείπει σήμερα γι αυτό το πρώτο αναγκαίο σκαλοπάτι στην ανηφορική διαδρομή (όπως σωστά το χαρακτήρισε κι ένας φίλος) της κατάκτησης της απόλυτης ισονομίας. Πολλά ακόμα οφείλουν όμως να γίνουν είναι η αλήθεια, ώστε να ανταποκρίνεται στην απόλυτη πραγματικότητα το πρωτοσέλιδο της σημερινής "Αυγής":



υγ. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Χρήστος Καραγιαννίδης, είναι βουλευτής στο Ελληνικό κοινοβούλιο. 

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικός ο Καραγιαννίδης!! Ας ήμαστε λοιπόν αισιόδοξοι. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ο,τι άλλο επιθυμείς φίλε Λέμον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails