16 Δεκεμβρίου 2010

στην όποια ηρεμία απομένει

Αθήνα 10.2010

Σκέφτηκα να γράψω κάτι για τη χθεσινή μέρα, ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη φοβισμένη ματιά και τα αίματα στο πρόσωπο ενός πρώην υπουργού. Διάβασα πως διασταυρώθηκε με την πορεία εξερχόμενος από παρακείμενο καφέ. Δε στέκομαι στο «ακαλαίσθητο» του λιντσαρίσματός ως τιμωρία σε πεπραγμένη ύβρη μα ούτε και στην «ψυχολογία του όχλου» στην οποία κάποιοι απέδωσαν το γεγονός.

Θα ‘πρεπε μα δε θέλω να σταθώ σε τίποτα από αυτά σήμερα. Θέλω να βουτήξω έστω και για λίγο - κι ας μη με κερδίσει - στην ηρεμία της καθημερινότητας.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρες . Μιας και ανέφερες το γεγονός (γιατί όπως έχεις δει αποφεύγω να γράφω θέματα τέτοιου τύπου στο bbims ) θα πάρω θέση στην ανάρτηση σου . Πρώτα από όλα σε καμιά περίπτωση δεν είμαι άνθρωπος της βίας το ξεκαθαρίζω αυτό . Ζώντας καθημερινά τα γεγονότα ( λόγο της δουλειάς μου) βλέπω και ακούω πράγματα που δυστυχώς ποτέ δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας . Και για να μην πω τέρατα θα δώσω ένα “αστείο “ παράδειγμα . Σε ερώτηση γνωστού (δεν θα πω όνομα για ευνόητους λόγους ) οικονομικού αναλυτή (καλού μου φίλου ) σε υπουργό - πόσο έχει ένα κιλό ψωμί ?? Ξέρεις ποια ήταν η απάντηση του υπουργού ??? Ότι δεν γνωρίζει . Δεν γνωρίζει πόσο έχει ένα κιλό ψωμί ένας άνθρωπος που ορίζει το μέλλων του παιδιού μου . Το φαντάζεσαι !?!? Από εκεί νομίζω ξεκινούν όλα . Όχι από το ψωμί , αλλά από την καθημερινότητα μας , που για εμάς του θνητούς είναι Γολγοθάς και για τους καρνάβαλους ….. ανύπαρκτη – αδιάφορη - άγνωστη . Αφού φτάσαμε στην επαρχία να υπάρχουν οικογένειες που ψάχνουν τους κάδους σκουπιδιών ….. Χτες αυτός βρέθηκε . Αύριο άλλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, όντως ακούγεται "αστείο" και ...αρκούντως προκλητικό. Το θέμα είναι πως για να περιγράψεις το πως "δέχεσαι" τις προσβλητικές αυτές συμπεριφορές νιώθεις πως πρέπει να καταδικάσεις τη βία πριν την εξομολογηθείς από μέσα σου. Πως πρέπει να παρακαλέσεις το πνεύμα σου να επιβληθεί αν μπορεί στον αυθορμητισμό του συναισθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails