11 Δεκεμβρίου 2012

βαρβάκειος



Από κάπου από μακριά, ακούγεται μια ντουντούκα  να καταγγέλλει το Πασοκ, τη Νέα Δημοκρατία, το Λάος, τον πρωθυπουργό της χώρας και την τρόικα που έσυραν τη χώρα στη χρεοκοπία και στον γκρεμό  τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.  Ο ήχος βυθίζεται σιγά σιγά στη βοή και την κίνηση της οδού Αθηνάς. Βρίσκεσαι στη Βαρβάκειο αγορά.
 

Η "Βαρβάκειος", το καινούριο, όγδοο άλμπουμ των αμερικανών post punk (?) Savage Republic έκανε αν μη τι άλλο την έκπληξη, όχι μόνο λόγω της ελληνικότατης θεματολογίας στους τίτλους τόσο του άλμπουμ όσο και των τραγουδιών, όσο και στην ίδια τη μουσική κατεύθυνση που ακολουθεί. Ηχογραφημένο σε τρεις μόνο μέρες στην Ελλάδα, το Φεβρουάριο του 2012, οι S.R. το κυκλοφόρησαν μόνοι τους λίγο αργότερα σε ελάχιστες (300) κόπιες βινυλίου, οι οποίες όμως εξαντλήθηκαν πριν καν την επίσημη κυκλοφορία τους μέσω του fanclub τους.  

Ας είναι καλά η LTM Recordings που ανέλαβε την κυκλοφορία του σε cd και βρήκε το δρόμο προς τα αυτιά μου (μας).  Διαβάζω πως στην ηχογράφηση αρκετών κομματιών του άλμπουμ – που παρεμπιπτόντως θεωρείται σαν sequel του Customs του 1989 - τους συνέδραμε με το βιολί του και ο αξιότιμος συμπολίτης μας πλέον Blaine L. Reininger των Tuxedomoon.

To tracklist του άλμπουμ: 1. Sparta, 2. Hippodrome, 3. Varvakios, 4. Pigadi, 5. Kara, 6. Poros. Για περισσότερα στοιχεία για τη Βαρβάκειο διάβασε και ...άκου εδώ.
 
Τραγικές φιγούρες

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι S.R. ασχολούνται με τα της ελληνικής μουσικής. Το 1982 στο ντεμπούτο τους  Tragic Figures (στο εξώφυλλο ο τίτλος αναγραφόταν με ελληνική γραμματοσειρά ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ) υπάρχει μια καταπληκτική διασκευή στο τραγούδι "Αντώνης" του Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης τo 1989 στο άλμπουμ Customs - του οποίου παρεμπιπτόντως η Βαρβάκειος θεωρείται σαν sequel -, περιείχε το τραγούδι Μαρία (ως Mapia) και ένα ακόμη "Song for Adonis".

 UPDATE
H ChristinaV. έγραψε στα σχόλια της ανάρτησης:
"Το LP Βαρβάκειος δεν έχει εξαντληθεί ακόμη! Διατίθεται από τον Ethan Port, μέλος του συγκροτήματος, και μέσω της ιστοσελίδας του http://mobilization.com/. Για πληροφορίες, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τον ίδιο μέσω του e-mail που υπάρχει στα στοιχεία επικοινωνίας της ιστοσελίδας. Κατά καιρούς γίνονται ομαδικές αποστολές στην Ελλάδα."



5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Μεγάλη έκπληξη και για μένα φίλε Ηφ η τόση ελληνικότητά ολόκληρου του δίσκου. ¨οπως καταλαβαίνεις θα "παίξει" σίγουρα και στην εκπομπή της 25ης Μαρτίου, καλά να είμαστε.

      Διαγραφή
  2. τυχαίνει μερικοί ξένοι να είναι περισσότερο Έλληνες από αρκετούς κατοίκους της Ελλάδας που καμαρώνουν με ελληνική ταυτότητα...
    Ξενικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ευτυχώς γι αυτούς αλλά και για μας που βρίσκονται μακριά γιατί στα μέρη μας μπορεί να τις έτρωγαν κιόλας ως ξένοι.

      Διαγραφή
  3. Το LP Βαρβάκειος δεν έχει εξαντληθεί ακόμη! Διατίθεται από τον Ethan Port, μέλος του συγκροτήματος, και μέσω της ιστοσελίδας του http://mobilization.com/. Για πληροφορίες, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τον ίδιο μέσω του e-mail που υπάρχει στα στοιχεία επικοινωνίας της ιστοσελίδας. Κατά καιρούς γίνονται ομαδικές αποστολές στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails