26 Μαΐου 2011

καλύτερα να μη σε ξεμοναχιάσουν



Ε, και τι έγινε δηλαδή; ελπίζω να ΜΗ με ρωτήσεις αύριο. Γιατί πραγματικά δε θα ξέρω τι να σου απαντήσω. Θα μπορέσω μόνο να σου πω πως:

25-30 χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν, στην πραγματικότητα ήμασταν μάλλον περισσότεροι αφού ο κόσμος εναλλάσσονταν συνεχώς, συζήτησαν, φώναξαν, βρήκαν παλιούς γνωστούς και ίσως κάποιοι να έκαναν και νέους. Θυμήθηκαν ή γνωρίστηκαν εντέλει με την ψυχολογία του να είσαι στους δρόμους. Να προσπαθείς να μην τα δέχεσαι όλα αγόγγυστα, ούτε να αποδέχεσαι τα πάντα συνηθίζοντάς τα σαν φυσιολογικά. 
Κι όλα αυτά ειρηνικά – τουλάχιστον μέχρι τις 10:30 που αποχωρήσαμε. Και τονίζω το ειρηνικά παρ’ ότι ανερυθρίαστα ομολογώ την πίστη μου πως η βία (θα) είναι ενίοτε απαραίτητο συστατικό των αλλαγών. 

Τη σημερινή έκφραση των αγανακτισμένων δε τη λες επανάσταση, ίσως όμως αν είσαι ονειροπόλος να την πεις προθέρμανση. Αν με ρωτήσεις ξανά, αν θα βγει κάτι, ένα "δε ξέρω" θα σου πω.
Στα συν η διακριτική παρουσία ένστολων, η απουσία εργατοπατέρων με φούξια lacoste και κυρίως η αίσθηση ότι έχεις κάτι κοινό με τις περισσότερες από τις διαφορετικές εκφάνσεις της Αθηναϊκής ανθρωποπανίδας που έδωσε το παρόν. 

Στα μείον θα λογάριαζα τη μικρότερη του αναμενόμενου ποσόστωση νεολαίων (φαντάζομαι θα τους κέρδισαν οι σχολικές εξετάσεις (?) ή το B-Fest), τη μη ευρηματική συνθηματολογία, νομίζω και την απουσία αλλόφυλων συμπολιτών.

Παραλειπόμενο: Είχε πλάκα όταν κατεβαίνοντας για να ξεμουδιάσουμε την Πανεπιστημίου και λίγο πριν ο κόσμος αποκτήσει την πυκνότητα μιας τυχαίας Τετάρτης, διασταυρωθήκαμε με κυβερνητικό στέλεχος που περπατούσε συνοδευόμενο από 2 άντρες της ασφάλειας του. Τράβηξα τον Ν. από το μανίκι, και γύρισα να του τον δείξω. Η τριανδρία είχε κι αυτή σταματήσει και μας κοίταζε, πιθανότατα ευελπιστώντας να μην τεντώσω το χέρι προς το μέρος τους και φωνάξω δυνατά το όνομά του.


Λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι, ώρα 18:00
και λίγο αφότου γυρίσαμε, ώρα 23:00

7 σχόλια:

  1. Την ίδια ανασφάλεια και τον ίδιο φόβο κουβαλάω για το τι μας ξημερώνει αύριο, απόψε όμως επέστρεψα στο σπίτι χαμoγελώντας.
    Ωραίο άρθρο, Λεμον, και ταχύτατος στη δημοσίευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με την προλαλλήσασα.
    και σ' άλλα με υγεία.
    (υποσ: δηλ. τώρα οι Ισπανοί, μπορούν να κάνουν
    φασαρία ανετα ε? αφου ξυπνήσαμε.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ absentminded: Είναι που καμμιά φορά ξανανοιώθεις πως είναι να έχεις ρόλο ενεργότερο, κι ας απαιτεί αυτός μόνο τη φυσική σου παρουσία σε ένα γεωγραφικό χώρο.
    Υπήρξα ταχύτατος (!) γιατί τα σκεφτόμουν όση ώρα είμασταν στην πλατεία, με είχαν βάλει βλέπεις στη μπρίζα τα λόγια κάποιου φίλου και μπλογκάρχη...

    Ελπίζω να γύριζες σπίτι από το Λευκό Πύργο.

    @ Stella Fox : το θέμα είναι να χάσουν αυτοί τον ύπνο τους, και δε μιλάω για τους Ισπανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έπρεπε να τον δείξεις και να φωνάξεις "φάτε τον" χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να γράφεις "ελπίζω να γύριζες σπίτι από το Λευκό Πύργο", μάλλον με έχεις ικανή για τέτοια ακυρότητα, ώστε στο προηγούμενο σχόλιο να αναφερόμουν σε επιστροφή από αλλού ..χαχαχα

    Και εδώ τα πράγματα ήταν ειρηνικά και αυθόρμητα, αν και δεν μπόρεσα να καθίσω περισσότερο από μία ώρα.

    Δεν είναι κακό να μας πριζώνουν λόγια φίλων. :)

    (νωρίτερα δεν μπορούσα να συνδεθώ στον blogger, ούτε να αφήσω σχόλιο. πάλι νερά κάνει ο blogger..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ mahler76 : Είμαι σίγουρος πως τρόμαξαν ούτως ή άλλως. Λίγα μέτρα παραπάνω, στο ύψος της Πανεπιστημίου που την είχαν πέσει προ καιρού στον Χατζηδάκη - μπήκαν σε μια πολυκατοικία.

    @ absentminded : Χαχα, δεν το σκέφτηκα έτσι. Θα μπορούσες να χαμογελάς μαθαίνοντας για την επιτυχία του εγχειρήματος γυρνώντας από τη δουλειά σου ή οπουδήποτε αλλού δε μπορούσες να αναβάλλεις την παρουσία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. update lemonostiftis: Ε, όχι κι έτσι. Κάποιος από τους 2 λέει ψέμματα. Ή εγώ ή εσύ:

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=80447&catid=9

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails