22 Απριλίου 2013

η ακρόασις της καρδίας


Παρόλο που οι τελευταίες Κυριακάτικες βόλτες κρίνονται ως υπερεπιτυχείς και συνοδεύτηκαν από αναπάντεχες (σε ποιότητα και ποσότητα) αποκτήσεις δίσκων, η σημερινή ανάρτηση δεν αφορά κάποια από τις πρόσφατες αγορές. 
Το box set με τα επτάιντσα το είχα αγοράσει προ ετών, - που αλλού αν όχι απ’ το Μοναστηράκι – κι έπειτα από τον αρχικό χαβαλέ, το βόλεψα στο ράφι με τα σαρανταπεντάρια και σχεδόν ξέχασα την ύπαρξή του. Τουλάχιστον μέχρι το προηγούμενο Σάββατο που αναδύθηκε συνειρμικά όταν μαζεμένοι παρέα στο σαλόνι του σπιτιού μου  ακούγαμε Duke Ellington, Thelonious Monk και Miles Davis.
 
Αγνοώντας αν η σειρά δίσκων: "Η ακρόασις της καρδίας" υπήρξε ουδέποτε χρήσιμη σε κάποιο γιατρό, ή αν όντως "Αι μεταβολαί των καρδιακών τόνων, η άγνοια των οποίων αποτελεί συνήθη πηγή διαγνωστικών σφαλμάτων" παραθέτω ένα δυο δείγματα της ηχογράφησης των εκδόσεων «Πυραμίδες» εδώ:

 

Για ενθουσιασμό, έρωτα, έκπληξη, στρες, θυμό και οργή καθώς και τις μεταβολές του χτύπου της καρδιάς που αυτά επιφέρουν, μην περιμένεις να βρεις πληροφορίες, δεν έχει,  αλλά αυτά νομίζω πως τα γνωρίζουμε καλύτερα από μόνοι μας. 




υγ. Αν θέλεις εκμεταλλέυεσαι και το δεύτερο ηχητικό συνειρμό μου και αμέσως μετά ακούς αυτό, επ' ευκαιρία του The Dark Side Of The Moon, που ξαναγόρασα σε picture disc εχθές (RIP: Elvin Storm Thorgerson).


2 σχόλια:

  1. Aυτοί οι ηχητικοί σου συνειρμοί μου αρέσουν. Το"αυτό"...πολύ καλό...
    (Ρητορική)Ερώτηση :Πόσοι άραγε να ξέρουν/να θυμούνται τον E.S.ThorgersonΧ;;;
    Kαλή εβδομάδα lemon :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθυστερημένη η καλημέρα μου , αλλά μετράει και για σήμερα. Να 'σαι καλά lefti. Τον Thorgerson νομίζω τον αναγνωρίζουν πάρα πολλοί αν και ίσως δεν ήξεραν/ξέρουν το όνομά του.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails