5 Ιουλίου 2014

είναι που είμαι αόρατος


Δεν είναι ο συνδυασμός της τυχαίας μέρας με τα πρεζάκια που τρυπιούνται στη γωνία, τους βιαστικούς και φυσιολογικά αδιάφορους περαστικούς, τα παιδάκια που παίζουν ή τον αστικό καύσωνα που σα μαρκαδόρος stabilo υπερτονίζει κιτρινίζοντας την εγκατάλειψη. 



Ούτε η μυρωδιά λιβανιού και κάτουρου που αναδύεται από την πλάτη του ιερού της εκκλησίας, ο μαύρος έμπορας που ανακάθεται στο παγκάκι του στραβοκοιτάζοντάς τους περασυικούς, η ζέστη ή ο ιδρώτας που θολώνει τα μάτια πριν τον ρουφήξουν σα κλάμα τα γένια μου. 


 
Δεν είναι τίποτα από το φολκλόρ του Αθηναϊκού κέντρου και δη του Μεταξουργείου που κάνουν τις φωτογραφίες που τράβηξα ωραίες.



Είναι που είμαι αόρατος, που περιφέρομαι στα κινηματογραφικά στούντιο της καθημερινότητας εν ώρα γυρισμάτων χωρίς να με προσέχει κανένας. Που δε σκέφτομαι τίποτα παρά πως θα αποτυπώσω στα απανωτά κλικ της μηχανής μου σκηνές από παράλληλα εκτυλισσόμενα, ξένα σε μένα έργα.



Είναι που κουμαντάρω το μυαλό μου, που σήμερα δε μου λείπει τίποτα. Που νιώθω ανάλαφρος κι ας με πονάει το πόδι μου.



Και που δεν με φοβάμαι (παρ' ότι καλοκαίρι).


6 σχόλια:

  1. Αόρατος εσύ αλλά το κτίριο ορατό, καχεκτικό - από τις πιο αποτυχημένες πολυκατοικίες της Αθήνας. Πότε θα το γκρεμίσουν;
    Ξενούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση αγαπητέ Ξενικέ εύκολη: Ποτέ. Όπως ο,τιδήποτε που χτίζεται στην επικράτεια. Πάντως οι μπροστά όψεις των πολυκατοικιών αυτών, χωρίς να εξετάζω την τσιμεντένια λειτουργικότητά τους, δεν είναι ό.τι χειρότερο στην πόλη, τουλάχιστον σύμφωνα με το αισθητήριό μου.

      Διαγραφή
  2. Φωτος δυνατές, αληθινές, πραγματικότητα.
    Είναι καλό που δεν σε φοβάσαι κι ας είναι καλοκαίρι. (δύσκολη εποχή;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα καλοκαίρια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δύσκολη εποχή για μένα. Τηρουμένων των αναλογιών, και το φετινό, οπότε μεγαλώνοντας προσπαθώ να διατηρω ψυχραιμία και να μη γκρινιάζω. Την καλημέρα μου Teteel.

      Διαγραφή
  3. Πως λυπάμαι για τέτοιες καταστάσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails