23 Μαρτίου 2011

Total eclipse of the heart

Το πάλαι ποτέ classic anthem της Bonnie αποδομείται και επανασυντίθεται σε μία κατά γράμμα επανερμηνεία του απίθανου (και ακουσίως αστείου) βιντεοκλίπ του. Κυριολεκτώ ότι κυριολεκτεί. Άλλωστε εκεί στηρίζονται οι "literal" εκδοχές γνωστών κομματιών που - όχι πάντα επιτυχημένα - κατακλύζουν το δίκτυο. 

Όταν πρωτοπέσαμε πάνω του κλαίγαμε απ το γέλιο και φυσικά μπήκε στα αγαπημένα και κόλλησε στο repeat με τα ίδια κάθε φορά αποτελέσματα. Έκτοτε δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκα να το συνδέσω σε κάποια ανάρτηση, μα το έχανα συνεχώς, καθώς διωγμένο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων “κατέβαινε” συνεχώς από το YouTube. Μου πήρε 1-2 χρόνια να σκεφτώ να το ψάξω σε άλλη δικτυακή πλατφόρμα βίντεο. Και να! που επιτυχώς το εντοπίζω και το βλέπω ξανά και ξανά και ξανά. Λογικά θα έχει “παίξει” προτεινόμενο πολλών ιστολόγων μέχρι σήμερα, αλλά αν δεν το έχεις δει, επιμένω πως θα περάσεις ένα απολαυστικό πεντεμισάλεπτο, ιδιαίτερα αν ανήκεις στη φουρνιά που θυμάται το original βιντεοκλίπ στο μουσικόραμα. (Ίσως χρειαστεί να περιμένεις 9-10’’ πριν ξεκινήσει).

Θυμάμαι - και γελάω – τη μέρα που έσκασε η ράδιο αρβύλα είδηση του θανάτου της Bonnie όταν πήγαινα στη β’ γυμνασίου. Το σόκ εκτόξευσε τις πωλήσεις του δίσκου της μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων στο συνοικιακό δισκάδικο της περιοχής (New Wave). Σχεδόν κάθε τυπικό σπίτι των Αμπελοκήπων (ακόμα και αρκετά μεταλλάδων συμμαθητών) είχε πλέον στη δισκοθήκη του το F.T.T.S.O.N., με το πορτραίτο της κυρίας Tyler στο εξώφυλλο, διαπερασμένο - από αυτί σε αυτί - από ένα σπαθί τζεντάι.
Όχι, εγώ δεν είχα αγοράσει το άλμπουμ (τότε άκουγα Thompson Twins), μπορούσα όμως να ακούω το Total Eclipse όπως το φωνάζαμε, στην περίφημη (!)(?) συλλογή: «Οι Νο 1επιτυχίες της χρονιάς» της αδελφής μου.

12 σχόλια:

  1. χα-χα-χα!
    Φοβερο το βιντεο!
    πεθαινω απ τα γελια!
    "με το σπαθι των τζενταϊ απο αυτι σε αυτι"
    χα-χα-χα-χα!
    Ισως παλι, η Bonnie να ηταν ενα καταπληκτικο μεντιουμ που εσωσε την ανθρωποτητα!
    Τα αυτια της Bonnie αποροφουσαν απο το 1982 (φαντασου!) την ραδιενεργεια απο το ατυχημα που εγινε στα Ιαπωνικα πυρηνικα εργοστασια φετος!!!
    Εεε... μετα ειναι να μην τραγουδησεις τετοιο τραγουδι;;;
    Καλο τριημερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω σου αφιερωνω το παρακατω...

    http://www.youtube.com/watch?v=RsqsQVzqiis

    και ω τι φοβερο... μετα απ ολη αυτη τη δοξα, να πεθανει απο AIDS, ξεχασμενος απ ολους, ακομα και απο "φιλους", παρατημενος σε ενα νοσοκομειο στη Νεα Υορκη.. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ephemeron : Ω, ναι! η ραδιενεργή Μπόνυ, προφήτης που σώζει τον πλανήτη!! Χα χα!

    Πρώτα αγάπησα το τραγούδι και μετά τον Κ.Ν. όταν είχα δει τη φιγούρα του στο παραπάνω απόσπασμα στο ντοκυμανταίρ Urgh- a music war. Απίθανος. Να δεις αν δε το χεις κάνει ακόμα το The Nomi Song, (Teddy Award 2004)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. foveri i Bonnie kai fovero to Literal version... to kalytero apo ola... mou stoixizei pleon na tragoudisw tous kanonikous stixous...

    Oi No1 epityxiues tis xronias... ti kairoi ki ekeinoi... sto Pagkrati emena egw ta totes :-)

    ki ekeino to Dueto me ti Sofia Arvaniti me tis tileoraseis stin erimo kamia dekaetía meta... ti anamniseis xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χααχαχαχ
    Τέλειο το βίντεο!
    Στην αρχή δεν είχα ήχο και νόμιζα οτι κάνει μόνο περιγραφή αυτών που βλέπει έτσι το ξαναείδα μετά και γέλασα διπλά.
    Κι εγώ σαν την αδερφή σου δηλώνω τοταλοχτυπημένη.
    Το είχα σε μια κασέτα τότε 2-3 φορές και όταν τελειώνε το ξαναγυρνούσα. Μετά με έκοψε (!) και το έγραψα σε όλη την κασέτα!
    χαχααχχαχα
    Κομματάρα απ'τις λίγες!

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Adrianos : που λες (πρώην) κοντογείτονα, κι εγώ έχω "χάσει" τους πραγματικούς στίχους μετά από τα άπειρα repeat της literal εκτέλεσης. Αλλά δεν τρέχει και τίποτα, θα έλεγα μάλιστα ότι το κομμάτι περνάει δεύτερη νεότητα...
    όσο για το ανεκδιήγητο με τις τηλεοράσεις το αφήνω ασχολίαστο lol να χαθεί στα βάθη της λήθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ AnD : Δόξα τω Θεώ που έβαλες φωνή γιατί αλλοιώς όχι μόνο δε θα το ευχαριστιόσουν αλλά (ίσως) με θεωρούσες και τον χειρότερο "ιστολόγο"...lol
    Σου μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της αδελφής μου.
    Αφού η κασσέτα της αδελφής μου έλιωσε το "πήραμε" σε δίσκο. Τον αντάλλαξα όμως με ένα συμμαθητή μου με το Speak and Spell των Depeche Mode εν αγνοία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ mahler76 : διπλά αγαπημένο στη νέα του "ανάγνωση". Να 'σαι καλά mahler

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλασσικό, από τα καλύτερα γέλια στρ διαδίκτυο

    (I hated that book! όλα τα λεφτά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχαχα!!!! απίθανο!
    (αλλαγή ύφους = αυστηρό)ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΚΑΣΕΤΑ με αυτήν των φίλων σου εν αγνοια της....!!!!!!Εσύ εισαι ο μεγαλύτερος ή η αδελφή σου? για να δω αν την έπαιρνε να σε δείρει ρωτάω. (βέβαια τώρα που το καλοσκέφτομαι μπορώ να την ενημερώσω και να το κανει κατόπιν εορτής... Ποτέ δν είναι αργα...μαζευόμαστε κ μεις για υποστήριξη)χαχαχαχα...
    (πρωην κ νυν Παγκρατιώτισα, επίσης Τοταλοχτυπημένη - κ γαμώ τις εκφράσεις- ειχα την κασέτα κ την πεταξα αφού τα φτυσε...πραγματικά μου έλειψε.)
    Σε ευχαριστούμε για το απίθανο 5 1/2 λεπτο.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Stella Fox: Δεν θυμάμαι μια ξεχωριστή αντίδραση της αδελφής μου, με είχε στη μπούκα εκείνα τα χρόνια ούτως ή άλλως. Το θυμάμαι ότι της έσπαγα τα νεύρα (μικρότερος γαρ), ...άθελα μου βέβαια.
    Την κασσέτα την αντικατέστησα λόγω νοσταλγίας (χρόνια μετά την ανταλλαγή είναι η αλήθεια) με το αντίστοιχό της βινύλιο.
    Γέλασα πολύ με το Τοταλοχτυπημένη Να 'σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails