17 Μαρτίου 2011

uran / to flow (fluxus)



Mashup που έφτιαξα προ ετών, ανακατεύοντας ήχους, μουσικές και εικόνες, τα οποία - για διαφορετικούς λόγους -"γράφουν" παράξενα συναισθήματα πάνω μου. Ακούγεται το ουράνιο (επιθετικός προσδιορισμός) Uranium (Uran) των Kraftwerk από το - χωρίς ίχνος μεγαλοστομίας - αριστουργηματικό άλμπουμ Radio-Activity (Radio-Aktivität) του 1975, επικαλυπτόμενο από το "Karawane" (1916) του αναρχικού κοινωνιολόγου και φιλόσοφου Hugo Ball, πρωτεργάτη του dada-ισμού και συνιδρυτή του Cabaret Voltaire .
Το "Karawane" είναι ένα κατασκευασμένο φωνητικά ποίημα, το οποίο αποτελείται από ανύπαρκτες δίχως νόημα λέξεις.
Τις εικόνες «κατέγραψα» το 2008 στο προαύλιο του προσωρινού μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, κατά τη διάρκεια της εικαστικής εγκατάστασης του Vadim Zakharov με τίτλο Black Birds.

Την απαγγελία του Karawane, εντόπισα στο άκρως ενδιαφέρον (off the beaten track) site www.ubu.com απ' όπου μπορείς να δεις - ακούσεις - διαβάσεις και κατεβάσεις ελεύθερα έργα τόσο συνθετών, ποιητών και συγγραφέων, όσο και κινηματογραφιστών των κυριότερων παραγνωρισμένων (?) κινημάτων τέχνης .

8 σχόλια:

  1. Γεια σου, Λέμον, με τα ωραία σου!!!


    (την ασχετοσύνη μου μέσα!--> δεν αποτελεί μέρος τού κόμμεντ, απλώς σκέφτομαι φωναχτά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο το κλιπακι μπραβο!
    Ενα μικρο Τεχνο-"εφιαλτικο" αριστουργημα θα ελεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ absentminded : Να 'σαι καλά κ ευχαριστώ ΑΜ. Πιστεύω πως στο συγκεκριμένο site θα βρεις πράγματα που θα σε ενδιαφέρουν πολύ. Ψάξτο λίγο όποτε έχεις διάθεση και χρόνο.
    Ποιά ασχετοσύνη καταριέσαι; (lol)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ephemeron: Το σχόλιό σου με τιμά μέχρι κοκκινίσματος. Η αλήθεια είναι πως για να πετύχει ένα φαγητό θέλει καλά συστατικά και εδώ τα είχα. Σ'ευχαριστώ.

    υγ Εύχομαι ξανά γρήγορο ξεμπέρδεμα με ότι θέμα υγείας απασχολεί εσένα και τους ανθρώπους που αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ'ευχαριστώ φίλε Electric Looser για το καλό & θετικότατο σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συμφωνώ και επαυξάνω στο σχόλιο του Ephemeron
    Η.Σ.

    ευχαριστούμε για το ubu link

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Η.Σ.: Στο ubu βρίσκεις θησαυρούς. Θέλει λίγη υπομονή στο ψάξιμο, μιας και δε ξέρεις πάντα σε τι θα "πέσεις". Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails