10 Απριλίου 2011

ο κος Harley και η αληθινή αγάπη

true love will find you in the end

Σε δύο μονόωρα σετ, χωρισμένα από ένα μεγάλο (20’) διάλειμμα, χώρεσαν τα περισσότερα από τα τραγούδια των Cockney Rebel που αγαπάς κι ανάμεσα τους κάποια καινούρια. Ο αξιότιμος κος Harley, παραμένει το ίδιο εκφραστικός(+) παρ’ ότι λιγότερο θεατρικός (-) με μια ευπρόσδεκτη dylan-ική βραχνάδα στη φωνή να σου θυμίζει τις δεκαετίες που έχουν περάσει από τις πρώτες δόξες, και να αντιδιαστέλλει με τη νέα πλούσια κόμη του.

Ο κόσμος αρκετός και διαβασμένος, μύστες οι περισσότεροι της μουσικής των C.R. έμειναν τουλάχιστον ικανοποιημένοι από αυτό το ραντεβού. Δεν ήταν άλλωστε μια συναυλία που θα παράσερνε τους μικρότερους να μπουν στον κόσμο του Steve Harley. Δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Και για να ‘μαστε ειλικρινείς, δεν υπήρχαν μικρότεροι. Αυτό είχε ένα απρόσμενο θετικό: έβλεπα απρόσκοπτα στη σκηνή (μετά από χρόνια ένιωσα πάλι ψηλός) από όποια θέση βρισκόμουν!

Συγκινητικό (για μένα) και η ύπαρξη στη σύνθεση της μπάντας του Stuart Elliott αν δεν κάνω λάθος, του πρώτου ντράμμερ των Cockney Rebel όπως και η φορτισμένη progressive εκτέλεση του Sling it.

Βαθμός: δε βαθμολογείς τους ήρωες της προσωπικής σου μυθολογίας. Το απαγορεύουν άγραφοι κανόνες ηθικής, ίσως άμα χρειαστεί τους συγχωρείς μα αυτή τη φορά ΔΕΝ υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο.

Μεταξύ άλλων ακούσαμε τα: Audience with a man, Here comes the sun, Hideaway, Sebastian, Make me smile, Sling it, Red is a mean mean color, Best years of our lives, Mr Raffles, Mr Soft, True love will find you in the end, Judy teen , What Ruthy said, Riding The Waves, Journey’s end, Star for a week, The last time I saw you καθώς και κάποια που δεν ήξερα.

Δε συνέβη σε μένα αλλά το κατέγραψα ως αυτήκοος μάρτυρας: «Συγγνώμη, θα ήθελες μια μπύρα; ζήτησα μία και μου έδωσαν δύο, πιες την, κερασμένη…» είπε στον μπροστινό μου κάποιος συθεατής, κατευθυνόμενος στο πρώτο διάζωμα. History repeating, χαμογέλασα μόνος μου στα σκοτάδια.

Ένα από τα τραγούδια που κατέγραψα και που παραθέτω είναι το αριστουργηματικό True love will find you in the end του Daniel Johnston.

Μια αφορμή για παραπάνω ψάξιμο στον βίο και την πολιτεία του Daniel Johnston εδώ. Αξίζει.



6 σχόλια:

  1. Διαβάζοντάς το χαμογέλασαν και άλλοι μαζί σου.. Αυτά είναι τα όμορφα του μπλόγγινγκ.

    Σούπερ τα βίντεο! Τα είδα νωρίτερα στο κανάλι σου, δις έκαστο. (το συγκεκριμένο τού D.J. ανήκει στα πολύ αγαπημένα.)

    Και εις άλλα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να 'μαστε καλά absentminded και να το προσπαθούμε να το διασκεδάζουμε, να την αλλάζουμε τη διάθεση έστω και με το ζόρι.

    ήμουν σίγουρος ότι θα το ευχαριστιόσουν. αφιέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Διαβάζοντάς το χαμογέλασαν και άλλοι μαζί σου.. Αυτά είναι τα όμορφα του μπλόγγινγκ"
    συμφωνώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου στημενη λεμονοκουπα. ειδα τον harley στη θεσ/νικη για πρωτη φορα[επιτελους]. ημουν κολλημενος με τους rebel και ειχα ολη τη δισκογραφια ,ακομα και τους μαλλον ψιλοαδιαφορους δισκους που κυκλοφορουσε αραια και που την τελευταια εικοσαετια. δεν εξεπεσε στα ματια μου καθολου η εικονα που ειχα καλλιεργησει, γαμω τους περφορμερ,δεμενη μπαντα. αψογος ο elliot. εδω στη θεσσαλονικη ανοιξε με το σεμπαστιαν και φαγαμε στη μαπα και τον παπακωσταντινου. το αλλαξαν τα φωτα το ασμα...cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @dr: Χαίρομαι που υπάρχει κι άλλος με όλη τη δισκογραφία των Cockney Rebel και/ή την προσωπική του Harley. Πιστεύω οτι ακόμα και στα μέτρια άλμπουμ θα έχεις βρει κομμάτια που σου αρέσουν παρ' όλο που θα είχαν περάσει απαρατήρητα σε οποιονδήποτε άλλον. τουλάχιστον έτσι συμβαίνει σε μένα.

    Είδα στο ΥΤ την Θεσσαλονικιώτικη εκτέλεση του Sebastian με τον ...Βασίλη και :((


    υγ. ε. όχι και στημενη λεμονοκουπα! χαχα

    υγ2. Μεγάλη παράλειψη στην αθηναϊκή εμφάνιση το Tumbling down, το είπε μήπως σε εσάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο τους τρεις πρωτους δισκους οτι και να μην επαιζε θα ηταν μεγαλη παραλειψη . το tumbling down δε το επαιξε. καποιοι ζητουσαν το ritz ,που δε το παιζει σχεδον ποτε. εγω θα ηθελα να ακουγα mirror freak,ritz,mad moonlight,riding the waves. εκπληξη ηταν το love compared to you.αψογο ασμα. ειδα οτι ειχες παει πριν καμια εικοσαρια χρονια. αν δεν κανω λαθος ξαναεπαιξε το 2001 μονο αθηνα. see ya

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails