13 Σεπτεμβρίου 2013

overdub presents: inflammable material



 

Η ατίμητη (και λίγο γραφική για να είμαστε ειλικρινείς) από τις σελίδες ετούτου του ιστολογίου πρώτη International Cassette Store Day της προηγούμενης εβδομάδας (7/9) ήταν που με έσπρωξε σε τούτο το ποστ. (*)  Μαζί και η επικρατούσα άποψη/ευσεβής πόθος πως η μουσική (ανεξάρτητα από το μέσο που την αναπαράγει) θα μας σώσει όλους. (**)  Και έχω καιρό να δώσω μουσική από εδώ.

Μνήμες το λοιπόν – και όχι μόνο μουσικές – από την αρχή της δεκαετίας του 90 με το τέταρτο τεύχος του fanzine Overdub και την κασσέττα (με δύο σίγμα και δύο τ όπως παλιά) με α/α 003 που διανεμόταν με αυτό έχοντας τον υπέρτιτλο: overdub presents INFLAMMABLE MATERIAL

Και ιδού το tracklist αυτής


Κλασσικός Bevis Frond, μαγικό το ντέμο του The Hand της Paula Frazer, ο κος Lee Renaldo  σένα day-off από τους Sonic Youth διασκευάζει Wire, οι Χωρίς Ελατήρια, ένα εφήμερο σχήμα δύο και πολύ λέω ημερών (?!έκπληξη εντός!?) από την Πάτρα, οι Asphalt Ribbons πριν μετασχηματιστούν σε Tindersticks, οι (o) πάντα συμπαθείς Babybird μεταξύ άλλων πολλών και καλών

click pic to download


υγ. Credits  στους φίλους που παρείχαν τα μέσα, την τεχνική υποστήριξη και την τεχνογνωσία για να ολοκληρώσω τη βαρετότατη διαδικασία της μετεγγραφής.

 Καλή Ακρόαση

(*) έχω την εντύπωση πως έπαιξε ρόλο και η από ώρα σε ώρα (ή μήπως από μέρα σε μέρα ή από εβδομάδα σε εβδομάδα;)] αναμονή του τελάλη για την έναρξη του νέου κύκλου επεισοδίων  της εκπομπής «Στον λεμονοστίφτη».

(**) Σε συνδυασμό με κάμποσα άλλα απαραίτητα αλλά αυτό ας είναι μια άλλη ανάρτηση.


4 σχόλια:

  1. Άγνωστα ονόματα, πολλά άγνωστα ονόματα. Κατεβάζω κι ευχαριστώ!

    Εύχομαι από ώρα σε ώρα ο τελάλης να μας φέρει νέα για την εκπομπή. Άντε, μας έλειψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Αμπζ και είθε του τελάλη ο ερχομός ...χαχα

      η ποιότητα του ήχου στο dl είναι λίγο "πεσμένη", κασσέττα γαρ, αν άκουσες

      Διαγραφή
  2. Να είσαι καλά lemon μου θύμισες τα φοιτητικά μου χρόνια, που περιμέναμε τα τεύχη των fanzine και τις κασέτες τους για να μάθουμε κανένα νέο όνομα και τον Πετρίδη βεβαίως βεβαίως στην επαρχία. Πρέπει κάποια στιγμή να ξαναβγάλω εκείνα τα fanzine να τα ξεφυλίσω και να ξανακούσω τις κασέτες τους in those days - make me happy - little charmer - rollin under - fractal ...
    Καλό Φθινόπωρο από την Ξάνθη - Κακοφονίξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ρε συ Κακοφονιξ, έτσι ήταν! Περιορισμένη η ενημέρωση κι όποιος ενδιαφερόταν να το ψάξει παραπάνω έδινε μάχες για να βρει την άκρη. Κι η μόνη "νοσταλγία" για τότε μόνο για όλα τα άλλα που συνέβαιναν παράλληλα στις ζωές μας τότε.

      Ενίσταμαι και για το σήμερα βέβαια, για την κατακλυσμιαία υπερπληροφόρηση όπου κάθε νέα μπάντα που μαθαίνουμε παλιώνει σε 1-2 βδομάδς.

      Να τις βρεις τις κασσέττες και να τις ακούσουμε κι άλλοι αν το επιθυμείς. Μπορώ να βοηθήσω προσφέροντας την τεχνογνωσία αν σε ενδιαφέρει.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails