7 Φεβρουαρίου 2013

τερατολογίες




Τέρατα είμαστε όλοι μας, ευφυΐας, γνώσεων, βλακείας, ομορφιάς κι ασχήμιας, μόρφωσης, ψυχραιμίας, απάθειας. Κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Διαφορετικοί και εν δυνάμει ωραίοι. Τέρατα στα μάτια των άλλων εμείς. Τέρατα ίσως κι εκείνοι για μας. 
Πλασμένοι ως τέτοια από τους θεούς κι άμοιροι των πράξεών μας όπως ο Μινώταυρος, τουριστικά αποκυήματα της φαντασίας τύπου Λοχ Νες, ή συνέπειες εξοστρακισμών προσωπικών στάσεων ζωής κι επιλογών που απέχουν των στερεοτύπων, της κοινής γνώμης. Πρωταγωνιστές της λαογραφίας, της ειδησεογραφίας, των αστικών μύθων και των τρομακτικών ιστοριών γύρω από το τζάκι τις χειμωνιάτικες νύχτες (ήταν κάποτε ένας πάνκης που …). 
Κουβαλώντας γενετικές κι επίκτητες ιδιοτροπίες, γονιδιακές αισθητικές, χαρακτηριστικές κομμώσεις, πελώρια κεφάλια ή χέρια ή τρίχες ή βυζιά, φανταχτερά ρούχα με μπέρτες (αυτό εξαρτάται από τη ματαιοδοξία και την ωραιοπάθεια του τέρατος) και ενίοτε ιδιότροπες στολές. Εκτρώματα της διπλανής πόρτας που ζουν B movie ζωές σε στοιχειωμένες αφύσικες πόλεις, σε κολάσεις που ξεφεύγουν απ’ τα ιερατικά κιτάπια και σε κοιλάδες του θανάτου.

Έτσι με μια καλοπροαίρετη μουσική ματιά στην τερατολογία - αύριο Παρασκευή 08/02/2013, στις 10 το πρωί στον indieground – θα κάνουμε ένα ταξίδι (αφιερωμένο σε όλους μας) στα προφανέστερα των ακίνδυνων (?) τεράτων που μας κράτησαν άγρυπνους εξ απαλών ονύχων, άλλοτε τρομοκρατημένους κάτω από τις κουβέρτες στο σκοτάδι κι άλλοτε χορεύοντας μέχρι πρωίας τον "αγνότερο" του rock n roll, ήχο.

Θα επιχειρήσω να μείνω μακριά μόνο από τις τερατόμορφες σκατοψυχές, τους εχθρούς & διώκτες του διαφορετικού, τους λάτρεις της ομοιομορφίας. Αυτές, ας μείνουν για πάντα ανύμνητες, τις ξέρουμε άλλωστε καλά.


Όποιος/α επιθυμεί να μου κάνει παρέα και φυσικά να ακούσει τα τραγούδια που θα κουβαλάω μαζί μου, μπορεί να συντονίσει τις οπτικές του ίνες στο δίκτυο του indieground online radioπατώντας εδώ:
 


Είθε η μουσική να μας σώσει όλους. Θα τα πούμε!

6 σχόλια:

  1. Ωραία, το Σάββατο θα τα πούμε, καλή εκπομπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αύριο θα αακούσω. Πολύ καλή η αφίσα άλλη μία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο κείμενο lem. Tαυτίστηκα, δεν σου κρύβω. Το βραδάκι θ' απολαύσω και εκπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θενκς j.a. Ελπίζω να σου άρεσε και η εκπομπή, οι επιλογές εννοώ γιατί στον προφορικό λόγο χωλαίνω

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails