15 Νοεμβρίου 2012

a journey through thyme



Στη διάρκεια της μουσικής μου ενηλικίωσης πέρασα ουκ ολίγα κολλήματα με διαφορετικά είδη και υποείδη μουσικής χωρίς να πάψω ταυτόχρονα να ακούω όλα όσα προηγουμένως είχαν καταγραφεί για τα καλά στο μυαλό και το σώμα μου.  

 Έτσι αν υποθέσουμε για παράδειγμα ότι πέρασα την shoegaze, την  ska ή την disco (!!!) μου περίοδο διόλου αμελητέος δεν είναι ο χρόνος που αφιέρωσα στο ελληνικό ροκ (φολκ, ψυχεδέλεια, γκαράζ) των δεκαετιών του 60 και του 70 σε πείσμα μάλιστα της κατακραυγής όσων φίλων το θεωρούσαν ήδη από τότε μπανάλ και ξεπερασμένο. 

Αυτό κάπου εκεί στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας της ζωής μου όταν  η χίππικη περίοδος μου είχε ήδη γιγαντωθεί και είχε αρχίσει να διακλαδίζεται.  (στb. Το τέλος αυτής της περιόδου σηματοδοτήθηκε από το κόψιμο των μακριών μαλλιών μου και την τότε δειλή εμφάνιση του μουσιού που φοράω έκτοτε).

Για να μην πολυλογώ, τα Απέραντα Χωράφια και η εκ νέου παρουσίασή τους (που εξελίχθηκε τελικά σε φιάσκο) με έστειλαν στο σημείο εκείνο της δισκοθήκης μου που βρίσκονται οι δίσκοι των Poll, των Ακρίτας, των Socrates, του Ρωμανού, το Pop Festival 73, κ.ο.κ. Η ακρόαση ολόκληρων των άλμπουμ μετά από καιρό και η εκτίμησή που τρέφω για κάποια από αυτά με έπεισε πως αξίζει ένα (τουλάχιστον basic) αφιέρωμα σε αυτά.  

Αυτό και θα παρουσιάσω την Παρασκευή 16/11, από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί που θα βρίσκομαι στο στούντιο του σταθμού. Όποιος/α επιθυμεί να ακούσει μπορεί να συντονίσει τις οπτικές του ίνες στο δίκτυο του indieground online radio,  πατώντας εδώ:




Ακολουθούν μερικά flyers από συναυλίες συγκροτημάτων της εποχής που θα ακούσουμε παρέα αύριο.










υγ. Εννοείται πως το αφισάκι της εκπομπής στηρίχτηκε στο εξώφυλλο από το "Περιβόλι του Τρελλού" του Σαββόπουλου, έργο του Στέργιου Δελιαλή.

4 σχόλια:

  1. Τέλεια! Βέβαια θα το ακούσω μετά από μια εβδομάδα αλλά δεν πειράζει! :)
    Καλή εκπομπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καά Ηφ και να περάσεις καλά σε ότι σε "αποσπασει" απ΄την ακρόαση του Σαββατοκύριακου.

      Διαγραφή

Related Posts with Thumbnails