5 Μαρτίου 2010

...ήταν όντως Booker T ?








Και να που η Χ. γίνεται ένα είδος κινηματογραφικής ανταποκρίτριας του blog.
Με την αγαπητή Χ μας ενώνουν κοινές αρχές ...κινηματογραφικής παιδείας αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να διαφωνούμε αιώνια ως προς τις …καλύτερες μας ταινίες.

Ένα παράδειγμα είναι το «Dancer in the dark”...εκείνη γελάει και χλευάζει αδιάκοπα και εγώ δεν της απαντάω γιατί έχω ακόμα τον κόμπο στο λαιμό και τα μάτια μουσκεμένα.
Ποστάρω λοιπόν το τελευταίο της τηλεγράφημα:

«…μόλις είδα το crazy heart με τον Jeff Bridges και πολύ λυπάμαι που θα πάρει το όσκαρ σύμφωνα με τις προβλέψεις και θα το χάσει ο υπέροχος Colin Firth από το Α single man.... πόσο βλάχοι είναι αυτοί οι αμερικανοι με την καντρι μουσική και ήμαρτον πια, μια ακόμα ταινία με έναν τελειωμένο αλκοολικό...έλεος βρε παιδιά......
δική σας
Χ. "

Δεν το χω δει το Crazy Heart αλλά έχω δει το Single Man, το οποίο είναι συγκινητικά απλό και στυλιστικα υπέροχο πραγματικά. Μια σκηνή που λάτρεψα στην ταινία, είναι αυτή που ο George (Colin Firth) και η Charley (Julianne Moore) χορεύουν ακούγοντας Booker T (?).
Δείχνουν αμφότεροι τόσο ερωτικοί, ιδίως ο Colin Firth, που ως άλλος Jarvis (ένας είναι ο Jarvis ) δίνει ρεσιτάλ αγγλικής nerd ατσουμπαλοσύνης.

Ο Κρίστοφερ Ίσεργουντ είναι ο άνθρωπος που έγραψε το θρυλικό «Αντίο Βερολίνο», το βιβλίο στο οποίο πάτησε το μιούζικαλ και η ταινία «Καμπαρέ». Δικό του και το «Ενας Ανδρας Μόνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails