25 Ιουλίου 2010

εθελοντισμός

Το "project" καθαρισμού της παραλίας δε μπορώ να πώ ότι βρήκε σπουδαία απήχηση στους συλλουόμενους. Ευτυχώς όμως είχα την αμέριστη βοήθεια των φίλων Ν, Α, και Β. Κατά τ’ άλλα βλέμματα συγκαταβατικά, ενίοτε επιδοκιμαστικά, δυο-τρεις θετικές κουβέντες όταν συζητούσαμε με τον κόσμο, μα εντέλει μόνο ένας θεώρησε σκόπιμο να μας συνδράμει. Ο Γ., που εξομολογήθηκε ότι είναι και ο συγγραφέας του συνθήματος πάνω από την αυτοσχέδια χωματερή.

Γάντια μιας χρήσης, καπελάκια και σε ελάχιστο χρόνο είχαμε μαζέψει τουλάχιστον 15 μαύρες σακκούλες, γίγας, σκουπίδια. Μπορεί και να καταφέρναμε περισσότερες μα ο πλησιέστερος κάδος βρίσκεται σε απόσταση 800 μέτρων. Τα αποτελέσματα είναι ομολογουμένως ορατά, αλλά θέλει πάρα πολύ δουλειά ακόμη και όσο κι αν αυτό ακούγεται κοινότοπο, πρέπει να εστιάσουμε κυρίως στη νοοτροπία.

Νοιώθω ηρεμότερος, γυρνώντας απίτι, έχοντας μαζέψει τα απορρίματα άλλων παρά γκρινιάζοντας για το πόσο απαράδεκτοι (συν)άνθρωποι με περιστοιχίζουν. Άλλωστε όπως συχνά λέει και ο Ν: «Είναι καλύτερα να ανάψεις ένα κερί από το να καταριέσαι το αιώνιο σκοτάδι» ...ή κάπως έτσι.

Ο καύσωνας τελικά δεν ήρθε, τουλάχιστον όπως μας τον περιέγραφαν, οι φίλοι – εργαζόμενοι γαρ – αποχώρησαν και εγώ συνεχίζω τις μεγαλύτερες διακοπές της δεκαετίας. Στην παραλία, ρεμβάζοντας ή μαζεύοντας σκουπίδια, διαβάζοντας με τις ώρες, σερφάροντας ακόμα με «δανεικό» δίκτυο και ακούγοντας τις δεύτερες γρατζουνισμένες κόπιες δίσκων, που στο αρχαίο πικάπ ηχούν σαν καινούριες. Άλμπουμ του καλοκαιριού μου θεωρώ πλέον το “The Dock of the Bay” του Otis Redding και το Tiger Bay” των Saint Etienne. Εννοείται, όπως πάντα, και εκείνον του Al Stewart.

Το πιο φρέσκο μου άκουσμα – αν και μετρούν κι αυτοί ήδη 20 χρόνια – θα είναι η συναυλία των φίλων Raining Pleasure, αύριο Δευτέρα, όχι πολλά μέτρα από το σπίτι μου, ακριβώς όμως 47 χιλιόμετρα από την Αθήνα προς το Σούνιο. Αυτός είναι και ο λόγος που έκανα κάποιες σκέψεις για έναν «διαγωνισμό», με ...έπαθλο τη βραδυνή διαμονή ... όποιου/ας απαντούσε στις 3 ερωτήσεις που ακολουθούν. Ωστόσο δε γνωρίζω ακόμη, αν και πόσος χώρος θα υπάρχει καθώς αρκετοί φίλοι έχουν δηλώσει πως θα έρθουν συνεπώς...

Εν πασει περιπτώσει οι ερωτήσεις θα ήταν:

1.Πόσα άλμπουμ έχουν βγάλει οι R.P.;

2.Ποιά η αρχική σύνθεση της μπάντας;

3.Ποιο το τωρινό συγκρότημα του πρώτου αποχωρήσασα κιθαρίστα/συνσυνθέτη των R.P.;


10 σχόλια:

  1. Αξιέπαινη η προσπάθεια αλλά ίσως ήταν καλύτερα να μην την ονομάσεις εθελοντισμό, εκτός αν ο τίτλος είναι και λίγο ειρωνικός. Πρόκειται περί έμπρακτης αξιοπρέπειας. Δυστυχώς ο εθελοντισμός έχει εκπέσει σαν λέξη από τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκε από εταιρίες που βρήκαν τρόπο να έχουν δωρεάν εργαζόμενους. Μπορεί βέβαια να απαντήσεις πως καλύτερα να κάνουμε κάτι από το να ψάχνουμε πως θα το ονομάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ανακάλυψα πρόσφατα τη Βροχερή Ευχαρίστηση και άλλωστε είμαι πολύ νέα για να ξέρω το μέταλ παρελθόν τους.
    Παρολαταύτα αξιώνω κι εγώ μια θέση στον ξενώνα σας

    Με τιμή,
    Μίλλη Βανίλλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @kainotopio: το σχόλιο σου εμπεριέχει την καλύτερη δυνατή απάντηση που θα μπορούσα να δώσω.

    @Ανώνυμος 5:15 : lol, meet me there, θα φοράω καρώ πουκάμισο και μαύρη βερμούδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με πιάνεις αδιάβασρο για τους RP Θυμάμαι το πάρτυ του Κηλαηδόνη πάντως. Ζηλέυω τις διακοπές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν εκανες και χωριστη διαλογη σκουπιδιων ανακυκλωσιμων και μη, θα ησουν κι ο πρωτος μαγκας. Αλλωστε μιας και κανεις τον κοπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο εθελοντισμος αυτου του ειδους, αν και εκ πρωτης δε φαινεται να αποδιδει και πολλα, ισως αφυπνισει και καποιους, απο αυτους που το βλεπουν. Τουλαχιστον ισως και να το σκεφτουν λιγο περισσοτερο πριν το πεταξουν, την επομενη φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν κάνεις καθόλου άσχημα, μην νοιώθεις γραφικός γιατί αν γίνουν πολλοί οι γραφικοί, έστω κι αν πάντα θα είναι μειοψηφία σ'αυτά τα θέματα, θα επηρεάσουν τους αδιάφορους. Ο έλληνας είναι φιλικός προς την φύση με τον δικό του τρόπο. Ακόμη πιστεύει οτι η θάλασσα είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι που πάντα θα αυτοκαθαρίζεται και θα αυτοθεραπεύεται. Οσο για τα θέματα αισθητικής, δεν αγγίζουν καμμία ευαίσθητη χορδή πιστεύω. Απο την άλλη, αν είσαι φορεας υποθετικά, που θέλει να κάνει καμπάνια ευαισθητοποίησης, και θίξεις θέματα υγειινής και επικινδυνότητας, βάλεις στο παιχνίδι και τον φοβο του προστίμου, ιιιισως επηρεάσεις και επιφέρεις καλυτέρευση στην νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ανώνυμος 3:36 : κάθε ιδέα δεκτή, πάμε όμως παρέα να είμαστε δύο οι πρώτοι ...μάγκες. (bazinga)

    @ ανώνυμος 3:38 & christie : Πιστεύω (ωστόσο λιγότερο πλέον) πως ίσως κάτι γίνει. Αν και ο μαλάκας που θα συνεχίζει να λερώνει πάντα θα υπάρχει, "επενδύω" στο ξύπνημα της ατομικής ντροπής. Συνεχίζω μεν, νοιώθω γραφικός ακόμη δε.

    @ Thomas Xomeritis: Ποτέ δεν είναι "αργά" για λίγο Raining Pleasure. Ήσουν και ΄συ στο πάρτυ στη Βουλιαγμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I am ο ανώνυμος 3:36:

    Εγώ μέσα! Θα κάνουμε και ωραίο ντουετάκι...
    Η γοργόνα κι ο μάγκας ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. lol ...τουλάχιστον θα είμαστε δύο γραφικά άτομα, καλύτερα από ένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails