22 Νοεμβρίου 2010

η δύση ως ανατολή

Παμπάλαιοι άνθρωποι, γεννήτορες νέων ιδεών και φέροντες την ελπίδα; Ως κατάφαση θα ακούγονταν οξύμωρο, ένα ερωτηματικό όμως δίνει στην πρόταση τη μυθολογική διάσταση που της αρμόζει.

Χθεσινά μυαλά και ίδια βλέμματα φωτίστηκαν - λέει - ξαφνικά, μπήκαν σε νέα ταγέρ και ίδρυσαν το νέο κόμμα. Τραγική ειρωνεία. Προδόθηκαν αυθημερόν από το - τουλάχιστον δυσοίωνο – αρκτικόλεξο που επιλέχθηκε για όνομα: ΔηΣυ, αρκεί ο απλούστερος των παιδικών αναγραμματισμών για να σε πείσει.

Κι αν κάποιος επιδιώξει μιαν εξήγηση στη θεωρία του φοίνικα – εκείνου που αναγεννάτε (εδώ σαν ιδέα) μέσα από τις στάχτες του -, πάλι εγώ δε μπορώ να θυμηθώ ποια "καθαρτήρια φωτιά", εξάγνισε και ξαναγέννησε ετούτους τους ανθρώπους ώστε να σταθούν ικανοί να παράξουν τις νέες, λαμπρές ιδέες, και τα φρέσκα & άφθαρτα ιδανικά που ευαγγελίζονται, πάντα για το καλό όλων.

Αν πάλι εσένα σε έπεισαν και θες να συνδράμεις το "νέο κίνημα", ένα banner στην επίσημη σελίδα του, σου προτείνει τρόπο: απλά ήκωνεις το χέρι ψηλά και άνοιγεις τα δάχτυλα.

4 σχόλια:

  1. Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλοιώς, έλεγε η γιαγιά μου.
    Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δείχνουν για να συνδράμουμε το νέο κόμμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Τeteel: Θα έπρεπε να γράψω: "Ναι, καταντάει αστείο" μα δυστυχώς καταντάει σοβαρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αιχμηρός Lemonostiftis και γουστάρω!
    Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή που θα έπρεπε να έχει στερέψει ή που τα νερά της να είναι θολά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ absentminded: ή που δεν τους πήραμε ποτέ με τις ντομάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails