13 Νοεμβρίου 2010

κι εγώ πάλι έλειπα

Αυτή τη φορά με πρόλαβε ο φίλος Κ. : “Να σου πω τι έχασες στους ” μου είπε. “Να μη μου πεις, να μου τα γράψεις ” του απάντησα, το έκανε, και τον ευχαριστώ. Στην πρώτη εβδομαδιαία επέτειο της συναυλίας των Gallon Drunk, ίσως λίγο καθυστερημένα, αναρτώ τις εντυπώσεις του, μιας κι εγώ πάλι έλειπα:

"Sharp Dressed,

Είναι μερικά πράγματα απίστευτα! Βλέπεις «καλλιτέχνες» οι οποίοι προκειμένου να στηρίξουν live το «όραμά» τους, επιστρατεύουν ένα σωρό κόσμο και κοσμάκη, καθώς επίσης και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Από την άλλη υπάρχουν μπάντες σαν τους Gallon Drunk, που απαρτίζονται από τρία άτομα και εκλύουν τόση ενέργεια, που αν μπορούσε να αξιοποιηθεί, θα λύναμε το ενεργειακό πρόβλημα τουλάχιστον της χώρας!

Πράγματι την Παρασκευή 5/11, το βρετανικό τρίο του James Johnston (φωνή/κιθάρα/πλήκτρα) μας παρουσίασε ένα show μικρό σε διάρκεια-1 ώρα και 15 λεπτά-, αλλά άψογο σε ποιότητα! Ένα live που σου εντυπώνεται βαθιά στο μυαλό και για μέρες «βλέπεις» στιγμιότυπα! Και να σκεφτεί κανείς, ότι αποφύγανε τα χιτάκια. Η τελευταία φορά που παρακολούθησα συναυλία, όπου δεν ήξερα ούτε ένα τραγούδι, ήταν σε εκείνο το απίστευτο live των Spiritualized στο Ρόδον! Όπως τότε, έτσι και τώρα «τα είδα όλα»…

Σε κάτι παραπάνω από 1 ώρα, πέρασε μπροστά μας ολόκληρη η R’N’R ιστορία. Swamp blues, punk, garage και όλα τα συμπαρομαρτούντα. Ο James Johnston, ως performer, δείχνει, πώς θα ήταν ο Nick Cave, αν παρέμενε στις μέρες των Birthday Party. Ήταν τέτοια η σκηνική του παρουσία, που πραγματικά σε συνέπαιρνε. Ακροβατούσε στα όρια της σκηνής και έλεγες «τώρα θα πέσει» και θα γίνει ένα με τον κόσμο από κάτω, που ήξερε, πώς να δεχτεί τα ηλεκτρισμένα blues και τον-σε στιγμές- λευκό θόρυβο, που εξαπέλυε η μπάντα από τη σκηνή του ``ΑΝ``. Είναι πραγματικά συγκινητικό, να βλέπεις μουσικούς με εικοσαετή καριέρα, να παίζουν με δύναμη και όρεξη ξαναμμένου εφήβου!

Να μην το κουράζουμε το θέμα. Το live τα είχε όλα. Δύναμη, ρυθμό, έξαψη, “αγριάδα”, κοστούμια(…), ό,τι δηλαδή θα έπρεπε να περιμένει κανείς από ένα γνήσιο R`N`R γλέντι.

Το σίγουρο είναι, ότι θα περιμένω με ανυπομονησία τον καινούργιο τους δίσκο, ο οποίος , όπως με ενημέρωσε ο φίλος μου ο Χ., αναμένεται να κυκλοφορήσει από γερμανικό label, στις αρχές του νέου έτους. Μέχρι τότε James εις το επανιδείν και εις το επανακούσεσθαι!"

2 σχόλια:

  1. τους ειχα δει πριν καποια χρονια και ηταν πολυ καλοι οντως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς, δεν τους έχω δει ποτέ. Ζήλεψα τούτη τη φορά όμως μιας και παίζαν στο Αν. Η αίσθηση των live στους μικρούς χώρους είναι για μένα συγκλονιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails