8 Φεβρουαρίου 2011

συνεσταλμένος με έντονη αυτοπεποίθηση

Fuck έχει μόνο Faq πρέπει να σκέφτηκε και μάζεψε αδειανό το τεντωμένο του χέρι από τα stand των free press εφημερίδων. Αντιθέτως έπραξα εγώ παρ’ ότι σκέφτηκα το ίδιο. Να ‘χω κάτι να διαβάζω στο μετρό, μιας και η διάθεση δε μου επέτρεπε εξερευνήσεις στα πρόσωπα των συνεπιβατών μου.

Το βαγόνι ήταν γεμάτο ασφυκτικά, χώρος για να ανοίξεις εφημερίδα ανύπαρκτος, έτσι για τα 8 λεπτά Πανόρμου- Σύνταγμα παρατηρούσα ενδελεχώς μόνο τα 4 χέρια που σφιγμένα κρατούσαν την κάθετη μεταλλική μπάρα, ακριβώς μπροστά στο πρόσωπό μου.

Δώδεκα μέρες αργότερα, το αδιάβαστο ακόμη έντυπο σερνόταν από τραπέζι σε τραπεζάκι και από το χαλί του καθιστικού πάνω στο καλάθι με τα άπλυτα ρούχα στην τουαλέτα. Εκεί, λίγο μόνο πριν μπει στην τελική ευθεία για τον κάδο της ανακύκλωσης, άκουσα τον Ν να βγαίνει ξεκαρδισμένος από το μπάνιο και να λέει: "Έλα να δεις", κρατώντας το συγκεκριμένο τεύχος παραμάσχαλα, ανοιγμένο στην εν λόγω σελίδα.

Χίλιοι image makers παρέα, δε θα κατάφερναν ποτέ να οικοδομήσουν τόσο καλά το πορτραίτο ενός επιτυχημένου ανθρώπου. Έτσι, και προφανώς με υπέρμετρη ταπεινοφροσύνη αναλαμβάνει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος να το πράξει, εμβαθύνοντας ταυτόχρονα στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Κατόπιν, εύκολα προσδίδοντάς κύρος στο γραπτό του, με ένα layout δημοσιογραφικής καταχώρησης, το στέλνει στην εφημερίδα που το δημοσιεύει στις 27/1 (σελ 35) βάζοντας στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας τον υπέρτιτλο “ξένη δημοσίευση” (ποιας χώρας;).

Είτε πρόκειται περί προτύπου(?) αγιογραφίας του lifestyle, είτε αίτησης σε γραφείο συνοικεσίων (έχει και φωτό), το κείμενο καταχωρήθηκε - αν δε σφάλλω - ως διαφήμιση κέντρου εστίασης/διασκέδασης/αναψυχής!!!

click pic above, to read

13 σχόλια:

  1. εδώ που τα λέμε πιο free press θα βρεις και δε θα σκεφτείς fuck την ώρα που θα το μαζεύεις..Ίσως για κάτι τέτοιες στιγμές σαν κι αυτή που περιγράφεις γίνεται ακόμα η κίνηση. Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια όταν ερχόμουν Αθήνα έπεφτα με τα μούτρα σε κάτι εφημερίδες τύπου λάιφο ή αθενς βόις και ζήλευα που δεν έχει κάτι ανάλογο η επαρχία. Βέβαια δεν ξέρω τι άλλαξε εν τέλη.
    Αυτή η υποκουλτούρα-ότι-μας-συμφέρει μου τη δίνει στα νεύρα ή μάλλον πλέον με βρίσκει αδιάφορο. Μόδα είναι και θα μετουσιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ερασιτέχνης Κλόουν: Παρόμοια αισθήματα έχω κι εγώ. Νομίζω όμως πως τα free press πάντα έτσι ήταν. Εμείς είμαστε που αλλάξαμε (ή αλλάζουμε) και τ' αφήνουμε πίσω.

    Εχθές ένας φίλος μου περιέγραφε το "stress" που τον καταλαμβάνει, να διαβάσει τα εν λόγω έντυπα πριν κυκλοφορήσουν τα νέα τεύχη. Όχι από ενδιαφέρον αλλά από συνήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ vick : Δυστυχώς ζούμε ανάμεσά τους. Μου φαίνεται είναι περισσότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα λεφτά είναι η φωτογραφία του τύπου, μόνο αυτή να έβαζες μαζί με τον τίτλο της καταχώρησης, θα αρκούσε!
    (πως κατάφερε να ταιριάξει το χρώμα των γυαλιών ηλίου με αυτό της ταπετσαρίας?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ lemon: ...έχεις δίκιο δεν είχα υπολογίσει και τα εφημεριδοειδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ dt: πιστεύεις οτι ένας ωραίος νέος και επιτυχημένος σαν του λόγου του δε θα το κατάφερνε? Όταν έχεις μεγάλες φιλοδοξίες το χρώμα γιαλιών δε στέκεται εμπόδιο.


    @ vick: γρήγορα τα γιαλιά του Carpenter....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι μπορεί κάνει το παιδί...
    μέχρι που ταξιδεύει για να γνωρίσει και άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες και φιλοσοφίες!!!
    Ξέρεις τι γεύση θα έχει εκεί ο καφές του, μετά από τόση περιπλάνηση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αδελφή μου είχε μια ωραία έκφραση, "γλοιώδεις σαν μύξα που κυλάει".
    Εγώ, ως μέγας μυξιάρης μικρός, είχα καταενθουσιαστεί με την έκφραση, και φανταζόμουν μια μύξα πράσινη-πράσινη να ρέει προς τα κάτω στον τοίχο, αφήνοντας πίσω της μια υγρή γραμμή.
    Την είχε επινοήσει, αν θυμάμαι καλά, για να χαρακτηρίσει το βιντεοκλίπ "Brother Louie" των αείμνηστων Modern Talking.
    Για το οποίο μόλις τώρα κατάλαβα, ψάχνοντας το στο youtube, ότι το λένε "Brother Louie" και όχι "Mother Louie", όπως πίστευα τόσα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Chocorello : Όσο έχω φωνή θα το τραγουδάω... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Teteel : Είναι η πιο απίθανη καταχώρηση που έχω διαβάσει. Το (αυτο)εγκώμιο ενός "ακέραιου ανθρώπου με σεβασμό στις αξίες" όπως ο ίδιος αναφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Στάθης : Γλαφυρός και ποιητικός ο συνειρμός σου για τη μύξα-σαλιγκάρι.
    Mother Louie...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails