27 Φεβρουαρίου 2011

τα κουρέλια και πάλι



…κι αμέσως μετά την έξοδο μας από το Συνεργείο πήγαμε στο παρακείμενο Tribe και είδαμε τους Dark Rags. Μια σχετικά νέα ελληνική μπάντα (σχηματίστηκαν το Μάιο του 2010), με punk rock/garage ήχο σε ένα CBGBs (!!!) αισθητικής live για το οποίο είμαι σχετικά σίγουρος ότι δεν ήταν μονάχα οι μπύρες ή/και η όποια προσωπική μυθολογία, οι λόγοι που μ’ έκαναν να το δω έτσι.

Ευχαριστήθηκα στο σφιχτό αυθόρμητο σετ τους, τόσο τις δικές τους συνθέσεις όσο και ότι επέλεξαν να διασκευάσουν (πχ. Barracudas, νομίζω ήταν το Summer Fun), τον cool επί σκηνής αντιηρωισμό τους, το Drunken Angel Εp τους που μας χάρισαν, μα πάνω απ’ όλα την συντροφιά της Β και του Τ.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια αφ’ ότου βρεθήκαμε τελευταία φορά οι τρεις μας, σε αυτή την αυστηρά πυρηνική σύνθεση, έτσι οι μνήμες των πάλαι ποτέ νυχτερινών μας εξορμήσεων μας είχαν από κοντά ολόκληρο το βράδυ της Παρασκευής. Και ήταν και αυτός ο ήχος των Dark Rags που λίγο να έκλεινες τα μάτια, σε έστελνε κλοτσηδόν εικοσιτόσα χρόνια πίσω, τη μέρα που η περίφημή μας τρόικα ανακάλυπτε κάπου στην Πάτρα, τη μαγεία του αλησμόνητου Swing, του ομορφότερου γκαραζομαγαζιού που έχει υπάρξει ποτέ, αλλά γι αυτό ίσως μιλήσω κάποια άλλη φορά.


Οι Dark Rags αποτελούνται από πρώην (?) μέλη των Dustbowl, Teddy Boys From The Crypt, Velvoids and Lipstick Traces.


http://www.myspace.com/the_darkrags

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails