17 Αυγούστου 2011

συμβουλές για καλό ύπνο χωρίς κουνούπια


το αντικουνουπικό σαλάμι
Φιδάκια, κιτρονέλλες, αουτάν, αντικουνουπικά σπρέυ, ταμπλέτες, ηλεκτρικές μικροσυσκευές και ανεμιστήρες επιστρατεύτηκαν για την διαφύλαξη της ηρεμίας στο νυχτερινό εναέριο FIR μου, με ομολογουμένως αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.
Παρ’ όλα αυτά κατάφερα να έχω ήσυχους και βαθείς καλοκαιρινούς ύπνους χωρίς τα απρόοπτα της περυσινής χρονιάς. Τα μόνα που χρειάζεται να κάνεις αν ζηλεύεις είναι:

1.   Να έχεις καθαρή συνείδηση για να κοιμάσαι βαθειά. Αν πάλι “δεν το ‘χεις” , δυο τρεις μπύρες πριν τη βραδυνή κατάκλιση ίσως βοηθήσουν.
2.   Να έχεις πάντα φιλοξενούμενους. Τα κουνούπια πάνε σε αυτούς, το ξένο (αίμα) είναι πάντα πιο γλυκό.
3.   Να τρως καθημερινά λίγο από το βουλγάρικο σαλάμι (φωτό), η μυρωδιά του μέσα από τους πόρους του δέρματός σου διώχνει μακριά τα ανωφελή έντομα.

υγ. Απορώ γιατί δεν έχει εφευρεθεί  ακόμη το (κατά)πόσιμο εκείνο αντικουνουπικό (σαν το βουλγάρικο σαλάμι ένα πράγμα) που να προσδίνει εκείνη την οσμή που θα ενοχλεί και απομακρύνει τα κουνούπια από κοντά μας.

4 σχόλια:

  1. το σαλάμι αυτό κάνει για τους ανεπιθύμητους γκόμενους ή εκεί κρατάμε το απλό και κλασικό σκόρδο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ mahler76: αποτελεσματικό όπλο το σαλάμι το βουλγάρικο, δεν κάνει όμως διακρίσεις σε επιθυμητούς κι ανεπιθύμητους. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχα, μια λυση ειναι να τρωτε κι οι 2 απο το ιδιο αντικουνουπικο αλαντικο
    Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @H: Το 'πα και γώ αλλά ...δεν αρέσει σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails