19 Φεβρουαρίου 2011

ήττα 1 - νι 1

Μέχρι που πήρε χαμπάρι η μάνα μου ότι είμαι άρρωστος, με βασάνιζαν μόνο ο πυρετός και οι πόνοι σ’ όλο το σώμα. Πλέον όλα αυτά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα καθώς βρήκα το μπελά μου, να δίνω αναφορά στη μητέρα μου που τηλεφωνεί κάθε μία ώρα περίπου (ενίοτε, βάζει και τον πατέρα μου να καλεί, όποτε «διαισθάνεται» ότι το παρακάνει). Κάνει τηλεφωνικές διαγνώσεις, θερμομετρήσεις διά αξιολόγησης της έντασης της φωνής μου και με βομβαρδίζει με ερωτήσεις Θες φρούτα, έχεις να φας; ήπιες ζεστά/βιταμίνες/; έβαλες θερμόμετρο, πήρες αντιβίωση; να σου φωνάξω γιατρό; Κι εγώ σφίγγοντας τα δόντια μην τύχει και την αποπάρω, προσπαθώ να ακούγομαι υγιής, αστείος, σφύζων από ευεξία, ώστε να διασκεδάσω την ανησυχία της. 

Τηλέφωνο: Να περάσω να σου φέρω μια σούπα; Όχι ευχαριστώ, σε παρακαλώ, μην ανησυχείς!  

Κουδούνι: Ορίστε σου έφερα μια σουπίτσα. Το ξέρεις πως θα είσαστε για πάντα τα μωρά μου, είπε γλυκά καθώς την στραβοκοίταξα και δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. When I was a child I had a fever
Μια φίλη γέννησε προχθές. Είναι ήδη δυο βράδια ξάγρυπνη μου είπε στο τηλέφωνο. Το φαντάζομαι της απάντησα χαμογελώντας. Εναρμονισμένοι στο ρυθμό του ιδιότυπου baby boom των τελευταίων μηνών η Κ και ο Τ προσέθεσαν ένα νέο μέλος στην παρέα. Καλωσορίζω - εκ του μακρόθεν λόγω γρίπης - την άφιξη του μικρού Χ των 2800 γραμμαρίων με τις θερμότερες των ευχών μου για μια καλή ζωή.

Ξαπλωμένος στον καναπέ, ναρκωμένος από τους 38,9 C μου, χαζεύω τις ράχες των βινυλίων, προσπαθώντας να μαντέψω από τα χρώματά τους ποιος είναι ποιος. Τα μάτια μου καίνε και πονάνε, τα κλείνω και φτιάχνω στο μυαλό μου λίστες. Τα καλύτερα τρίτα κομμάτια των δεύτερων πλευρών (τα πιο αδικημένα της παραγωγής), συγκροτήματα που τo όνομά τους αποτελείται από δύο όμοια συνθετικά (βρήκα οκτώ) ή άλμπουμ που έχω να ακούσω (ολόκληρα) πάνω από δέκα χρόνια.

Σηκώνομαι που και που, αλλάζω πλευρές και δίσκους, ακούω αρκετά από την τελευταία λίστα και σκέφτομαι ποια κομμάτια απ’ αυτά θα επέλεγα και με ποια σειρά θα τα έγραφα σε μια φανταστική κασέτα. Κι έπειτα ναρκώνομαι για δίωρα. Ξυπνάω από ρίγη ή από τη μυρωδιά του brownies που ψήνεται στην κουζίνα. Ώρες μετά, η κασέτα παύει να είναι φανταστική καθώς - μεταξύ ασπιρίνης και αναβράζοντος ντεπόν – την στήνω, σχετικά πρόχειρα ίσως μιας και ούτε όλα τα προεπιλεγμένα κομμάτια έχω σε mp3, ούτε αντέχω να μετατρέψω όσα λείπουν από τα βινύλια.
Όποιος θέλει μπορεί να την ακούσει click pic to dl.

To tracklist είναι στο πρώτο δικό μου σχόλιο της ανάρτησης.

12 σχόλια:

  1. 01 Marine Girls – Fridays
    02 Devo – Mongoloid
    03 Medium Medium - So Hungry So Angry
    04 Tom Tom Club - - Wordy Rappinghood
    05 Liquid Liquid – Cavern
    06 Squeeze - Take Me I'm Yours
    07 The Mo-Dettes - Sparrow
    08 Big In Japan - Taxi
    09 Television Personalities - Three wishes
    10 Momus - Lucky like St. Sebastian
    11 Patrik Fitzgerald - Safety Pin Stuck in My Heart
    12 The Marine Girls - Α place in the sun
    13 The Monochrome Set - Adestes Fideles
    14 Magazine - Definitive Gaze
    15 Tuxedo Moon - Litebulb Overkill
    16 The Nits - Umbrella Army

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κλαίω με την μάνα. Περαστικά σου ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μαμά ή χωρίς εσύ πρέπει να προσέχεις γιατί δεν είναι μια απλή γρίπη, είναι μια ύπουλη γρίπη που γυρνάει σε πνευμονία σε χρόνο dt.
    Και μια ερώτηση που αν θες μου απαντάς, είχες εμβολιαστεί;
    Έχω προσωπικούς λόγους που σε ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ partaki: ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές. Όσο για τη μάνα, δεν έχει σταματήσει το σερί τηλεφωνημάτων. Κάποια στιγμή νωρίς χθες το βράδυ πριν κοιμηθώ της τηλεφώνησα εγώ ... μην τύχει και με ξυπνήσει με τη συνήθη ροή κλήσεων της. Το περίεργο είναι πως μου συνταγογράφησε τηλεφωνικά την ίδια θεραπεία και φαρμακοδοσολογία με το γιατρό μου. Απίστευτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ vick : Προσπαθώ να προσέχω όσο πιο πολύ γίνεται μιας και εκδηλώνω έστω και για 1 δωδεκάωρο, όλα μα όλα τα συμπτώματα. Ελπίζω να τη σκαπουλάρω αλώβητος.
    Όχι, δεν έχω εμβολιαστεί. Γιατί; Μάλλον θα τη γλίτωνα αν θα το ΄χα κάνει το ρημάδι. Πάντως γιατροί και φαρμακοποιοί με συμβούλευσαν να μην αρχίσω καν αντιβίωση τώρα που το περνάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα έλεγα όχι στο εμβόλιο αλλά αυτή είναι προσωπική μου άποψη και δεν προτείνω τίποτα για να μην παρεξηγηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά εύχομαι. Γρήγορα κ ανώδυνα!
    ευχαριστούμε για το compilation :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eίδες η μαμά; ίδια συνταγογράφηση με τον γιατρό!
    Και τολμάς και παραπονιέσαι;;;;; Α, πα πα!!!

    Πολλά πολλά περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ερασιτέχνης Κλόουν: Να 'σαι καλά και ελπίζω να πιάσει σύντομα η ευχή σου όπως επίσης και να σου αρέσει η "κασετο"συλλογή .(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Teteel: Τελικά έπεσε μέσα, όντως, απλά δε μπορείς να φανταστείς πόσο το 'χει παρακάνει αυτή τη φορά. Τώρα που συνέρχομαι κάπως γελάω, νομίζω πως ο μόνος τρόπος να ηρεμήσει θα ήταν να γυρίσω στην πατρική εστία μέχρι να "γίνω καλά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ χάρηκα την κασετοσυλλογή (ως "Lemon's healing cassette" έχει αποθηκευτεί στα αρχεία)!

    To "Mongoloid" είναι ο ορισμός κολληματικού τραγουδιού!! Πριν λίγα χρόνια, είχα βρει αυτή την καλή διασκευή του. Ψάχνοντάς την σήμερα στο ΓιουΤιουμπ, έπεσα πάνω σε αυτή των Sepultura! (έτσι, για το χαμόγελο τής ημέρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ absentminded: Ωραίος τίτλος πραγματι. Ελπίζω να σου άρεσε και το περιεχόμενο, σκέφτομαι να το "θεσμοθετήσω" μια στο τόσο .
    Σου προτείνω να ακούσεις αμφότερα τα άλμπουμ των Marine Girls (το πρώτο συγκρότημα της - Everything but the girl - Tracey Thorn )
    Ωραία διασκευή αυτή των Dozer !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails