6 Δεκεμβρίου 2010

κι ύστερα πάλι ξανάρθανε τα κρύα


Ένας κρότος και ένας θάνατος, ιστορικά καταγεγραμμένα στο ίδιο λεπτό υπήρξαν η αφορμή για να μεταμορφωθεί η απογοήτευση σε ταραχές. Άνθρωποι παντού στους δρόμους, άλλοτε επιτιθέμενοι και άλλοτε αμυνόμενοι, μα πάντα βίαιοι σε μια ανέλπιδη αγωνία να προλάβουν έναν κόσμο που τους προσπερνά ταχύτατα. Να τον καθυστερήσουν, έστω και καίγοντας τον. Κατά τη γνώμη μου, τα γεγονότα που ακολούθησαν την 6η Δεκέμβριου 2008 υπήρξαν η τελευταία συλλογική αν και όχι γενικευμένη προσπάθεια αφύπνισης, και δεν τα καταλογίζω μόνο στην ψυχολογία του όχλου.

20 μέρες ενός νέου μικρού «εμφύλιου» τον οποίο κουβαλήσαμε και στα ίδια μας τα σπίτια, μπορούσα από τότε να διαλέξω πλευρά. Δυόμιση εβδομάδες που θεωρήθηκαν «ιστορικές» μόλις ένα μήνα αργότερα, πακεταρίστηκαν όμως σε «επαναστατικών εξωφύλλων DVD» προς πώληση από αυτοαποκαλούμενους αριστερούς δημοσιογράφους. Πωλήθηκαν online, συζητήθηκαν εκτενώς από τους ίδιους και τους ίδιους στα ΜΜΕ και εντέλει αποδυναμώθηκαν, δεν κατάφεραν να ταρακουνήσουν τη χώρα από τους άρρωστους καθημερινούς ρυθμούς. Και πέρασε εκείνος ο χειμώνας κι ήρθε η καλοκαιριά κι ύστερα πάλι ξανάρθανε τα κρύα.
Τα υπόλοιπα και μέχρι σήμερα είναι γνωστή ιστορία.
 


Το βίντεο έφτιαξα από εικόνες που τράβηξα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, συμπορευόμενος στην πρώτη των διαμαρτυριών του αλλόκοτου εκείνου χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails