28 Δεκεμβρίου 2010

οι τέσσερις εποχές του έτους που φεύγει

ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Η τελευταία μέρα στην παλιά δουλειά. Περπατάς το δρόμο για το σπίτι νιώθοντας σαν άνεργος ήρωας του Ken Loach, μέχρι που συναντάς τη γειτόνισσα του διπλανού διαμερίσματος. Πως έχει αδυνατίσει έτσι; σκέφτεσαι πόσο καιρό έχεις να τη δεις. Τι κάνεις; σε ρωτάει. Ε, καλά απαντάς χωρίς να το πιστεύεις, εσείς; Τελειώνω κάτι χημειοθεραπείες, νομίζω πως πάω καλά σου λέει.

ΑΝΟΙΞΗ
Έρχεται η συντέλεια και το τέλος του κόσμου τουλάχιστον όπως τον ξέραμε ή είσαι κακά πληροφορημένος; Αγχωμένος με τα νέα δεδομένα, οικονομικά και εργασιακά, ξεκινάς να επανασχεδιάζεις το κοντινό σου μέλλον. Σκέφτεσαι πως θα τα καταφέρεις και ηρεμείς. Κατά βάθος ξέρεις πως ότι σχεδιάζεις ποτέ δεν πετυχαίνει.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

48 χιλιόμετρα μακριά από την κύρια κατοικία σου. Για τέταρτη μέρα ή για δεύτερη εβδομάδα, η μόνη πετσέτα σε 200 μέτρα παραλίας είναι η δική σου. Πάνω της ένα μπουκάλι νερό, το αντηλιακό και το βιβλίο σου. Αδειάζει το μυαλό σου απ’ οτιδήποτε δύσθυμο. Τεράστιοι πέτρινοι όγκοι σε χωρίζουν από τη ζωή που συνεχίζει να κυλά σε φυσιολογικούς ρυθμούς πίσω τους. Βουτάς γυμνός στη θάλασσα.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Ξυπνάς σε νοσοκομειακό κρεβάτι και υπολογίζεις ποιες κινήσεις μπορείς να κάνεις χωρίς να πονάς και να ζαλίζεσαι. Όλα γύρω μυρίζουν αντισηπτικό και αντιβίωση. Προσπαθείς να σηκωθείς για κατούρημα μα είσαι καλωδιωμένος. 4-5 πλαστικές φιάλες εντεταλμένες να αδειάσουν το περιεχόμενο τους μέσα σου, στο απαγορεύουν. Κοιτάς γύρω σου αμήχανα, γνωστές φάτσες σου χαμογελούν, εξίσου αμήχανα.

6 σχόλια:

  1. Καλό!!!
    Μπορείς να φτιάξεις και τα ζώδια της χρονιάς που πέρασε, νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Chocorello : Μπα, οι περισσότερες απο τις 12 στιγμές που θα μάζευα, θα ήταν προτιμότερο να μπου στο μπαούλο της λήθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα εσύ.
    Σκεφτόμουν 12 φίλους σου, έναν από κάθε ζώδιο, και αντίστοιχη πρόβλεψη παρελθόντος για καθέναν.

    (Όλα γύρω σου γυρίζουν Σκέψεις, λέξεις, σχέσεις, όλα - Sakis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που λες την αλήθεια σου.
    Δύσκολες οι εποχές σου, αλλά και τι είναι εύκολο σε αυτή τη ζωή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Chocorello : Μου φαίνεται καλή ιδέα τώρα που ξεζούμαρα από την αφεντιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Teteel : Εύκολα είναι τα λόγια, δύσκολες οι πράξεις δυσκολότερες οι εποχές. Να είσαι καλά και ΕΥΧΕΣ πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails