2 Δεκεμβρίου 2010

David & Jack

Συγκυρίες με έριξαν πάνω στο καινούριο single του David Lynch. Κυκλοφόρησε πριν δυο-τρεις μέρες και έγινε η αιτία να ξαναχαθώ στις εικόνες του Eraserhead (1977). Απολαυστικός(!) ο εφιαλτικά κινηματογραφικός βίος του Jack Nance στον ρόλο του Henry Spencer. «Κινηματογραφική» και η πραγματική του ζωή : τόσο η σχέση του με τον Lynch (έχει παίξει/εμφανιστεί σε τουλάχιστον 7 ταινίες του) αλλά και το αλκοόλ, όσο και η αυτοκτονία της πορνοστάρ συζύγου του ή το περίεργο γεγονός που τελικά προκάλεσε και το θάνατό του, το 1996.
Εδώ μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή του J.N. για τό Eraserhead.

Tα τραγούδια του single είναι τo αφελές electropop "Good Day Today" και το σκοτεινότερο "I Know" το οποίο στέκεται καλύτερα, πατώντας ίσως στα πεπραγμένα των Massive Attack.


To επίσημο site του David Lynch είναι "υπό κατασκευή". Στην πρώτη του (και μοναδική) σελίδα, ακούγεται μονάχα ένας λευκός θόρυβος, συχνότητες που σε εξαγνίζουν και σε προετοιμάζουν να δεις τον περιβάλλοντά σου χώρο μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη.

υγ. Οι Sigmatropic έδωσαν μια πολύ καλή εκτέλεση του αριστουργηματικού "In Heaven" στο Manifest 2008 στην Πάτρα. Το έχω τραβήξει με την παλία μου φωτογραφική και ίσως ο ήχος φανεί λίγο κακός.
Το τραγούδι πρωτακούστηκε στην ταινία Eraserhead, ερμηνευμένο από την ...Lady in the Radiator. Αγαπημένες επανεκτελέσεις αυτές των Pixies και των Tuxedomoon.


1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails