18 Νοεμβρίου 2010

οι μυστικοί κήποι

οι μυστικοί κήποι
Όλα άρχισαν όταν άκουσα για 5η συνεχόμενη φορά το Kyoto Song των Cure. Κατέβασα τα βινύλια των Bauhaus και των Joy Division από τα ράφια, ξαναθυμήθηκα τους X Mal Deutschland και τους Sisters, αγόρασα προχθές και το “Ashes” των Christian Death.

Μέσα σε όλα ξανάκουσα και τους “Μυστικούς Κήπους” από τους πάλε πότε Λευκή Συμφωνία. Και ναι!!! Με ενθουσιάζει ακόμα, και όχι μόνο γιατί υπήρξε μετεφηβικό κόλλημα αλλά επειδή κατά τη γνώμη μου άνετα στριμώχνεται στη λίστα με τους καλύτερους ελληνικούς ροκ δίσκους. Τόσο μουσικά όσο και σε επίπεδο παραγωγής στέκει υψηλά, με το στιχουργικό μέρος να το αδικεί λίγο, καθότι αφελές σε κάποια από τα κομμάτια του.

Ήταν 24 χρόνια πριν, όταν πρωτοκυκλοφόρησε και έχουν γίνει τουλάχιστον 2 επανεκδόσεις του απ’ όσο θυμάμαι. Αναπολώντας λοιπόν τον απαισόδοξο λυρισμό τους, οι Μυστικοί Κήποι αποτελούν ανεπιφύλακτη σύσταση εκ μέρους μου. και καθώς δεν κρατήθηκα ,το μετέτρεψα σε mp3 από το δίσκο βινυλίου, … click pic to dl  







8 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το post . Θα συμφωνήσω και εγώ με την σειρά μου πάνω σε αυτά που γράφεις . Πρόκειται για μεγάλο δίσκο . Εύγε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Electric Looser : Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που τον εκτιμώ ΤΟΣΟ. Γιατί γράφοντας την ανάρτηση έστω και για ένα nanosec φοβήθηκα μηπως με οδηγεί το μικρόβιο της νοσταλγίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμένα μου αρέσουν!
    Τι καλά που μου τους θύμησες.
    Για τους στίχους έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπράβο φίλε που το ανέβασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Teteel: Χαίρομαι που σου αρέσουν. Όσο για το στιχουργικό μέρος,τους δίνω το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας, όχι του δικού τους, μα του δικού μου, γιατί τότε τον αγάπησα αυτόν το δίσκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν δωράκι μού "έσκασε" ο δίσκος. Δεν τους ήξερα ούτε ως όνομα, οπότε σ' ευχαριστώ!
    Μας "ταρακούνησες" με την επόμενη ανάρτηση και δεν αναφέρομαι τόσο στη θεματική όσο στον τρόπο που αφηγείσαι..
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ absentminded: ελπίζω να τους ευχαριστηθείς τους Λ.Σ.. σ'ευχαριστώ για τα καλά λόγια :)~

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails