21 Μαρτίου 2012

ο Κ με τη Ρ στους Μποκομόλετς



  του ανταποκριτή Κ.Μ.

"Την Παρασκευή 16 Μαρτίου συνέβη κάτι που πολλοί thirty-something περίμεναν καιρό. Οι Bokomolech, ένα από τα σημαντικότερα αγγλόφωνα σχήματα της τελευταίας εικοσαετίας, έδωσαν μια συναυλία για να παρουσιάσουν το νέο τους εξαιρετικό cdlp για κάποιους) «Mass Vulture”. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω! Έτσι με τη Ρ. κατεβήκαμε την Πειραιώς, κατευθυνόμενοι στο FUZZ.
Οι False Alarm που άνοιξαν τη βραδιά μας ζέσταναν αρκετά, τόσο με τον δικό τους τραγουδιστή όσο και με τον Scott Mcloud. Σημειωτέον, ότι έπαιξαν και τρία από τα ωραιότερα κομμάτια των «τεράστιων» Girls Against Boys!

Οι Bokomolech ξεκίνησαν με ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια, το Meeting Point από το album τους  Jet Lag του 1997, κάτι βέβαια που με προϊδέασε  θετικότατα για τη συνέχεια. Πραγματικά όλα κατά τη γνώμη μας όλα κύλισαν περίφημα! Μας απογείωσαν με τραγούδια όπως το Crazy Water, ή το Talk about Fires. Πολλοί συγκινηθήκαμε στο άκουσμα του Sin River που άνοιγε το ντεμπούτο τους Xero. 
Εκτελεστικά το group ήταν σε φόρμα, ισορροπώντας μεταξύ θορύβου και μελωδίας. Πάντα πίστευα ότι ο Κώστας Ραγκούσης είναι από τους καλύτερους και ουσιαστικότερους κιθαρίστες που έχει βγάλει αυτός ο τόπος, πράγμα που επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά! Η Χριστίνα Κασεσσιάν  στη δεύτερη κιθάρα τα πήγε μια χαρά. Τα ρέστα όμως έδωσε ο τραγουδιστής της μπάντας, Δημήτρης Ιωάννου. Προσωπικά θεωρώ ότι προσέδωσε στα τραγούδια τους τη δέουσα θεατρικότητα. Ήταν κάτι μεταξύ Ian Curtis και alternative Peter Gabriel, εποχής Genesis.

Στα αρνητικά, το ότι δεν ήρθε όσος κόσμος θα έπρεπε. Ακόμα ίσως το ότι οι υπόλοιποι μουσικοί ήταν στατικοί πράγμα που αντισταθμίστηκε από την ενέργεια που εξέλυε το παίξιμό τους η οποία και μας ισοπέδωσε.Να πούμε ακόμα ότι ο χώρος ήταν αρκετά καλός μα για λόγους που δε γνωρίζω ο ήχος δεν ήταν ο ιδανικός. Όσο για τα ποτά, χωρίς να είναι φθηνά, δε θεωρώ ότι ήταν ακριβότερα από άλλους συναυλιακούς χώρους. 
Γεγονός είναι ότι οι Bokomolech τίμησαν το κοινό που προσήλθε, με ένα set που ξεπέρασε το δίωρο και κάλυψε ένα μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου τους. Σε συνδυασμό με τον καινούριο τους δίσκο – που κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικός, πιστεύω πως πολύ καλά έκαναν και επέστεψαν, μιας και έχουμε ανάγκη από τέτοια σχήματα.
K.M"

Ο Κ.Μ. είναι φανατικός των Bokomolech - το τελευταίο τους άλμπουμ τον έχει ξετρελάνει - γι αυτό του ζήτησα μια μικρή ανταπόκριση από το live  της περασμένης Παρασκευής. Επίσης κάθε Δευτέρα 8:00-10:00μμ εκπέμπει στον indieground radio  τις Υπόγειες Αντανακλάσεις του.


5 σχόλια:

  1. Όμορφη ανταπόκριση! Αναρωτιέμαι αν είπαν το "coal".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nitsa efcharistw gia ta kala sou logia!!!!
      to coal the thimame an to paixan!!! einai omws poly pithano mias kai to jet lag to timisan theontws!!
      filikous xairetismous
      K.M.

      Διαγραφή
  2. Νίτσα, περισσότερες πληροφορίες δεν έχω, είναι στο χέρι του Κ., να τις παρέξει.
    Κ., σ'ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Πάνε πολλά χρόνια που δεν έχω δει live τους Bokomolech, νομίζω ήταν το 2003.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ το 2003 τους είδα τελευταία φορά στο Αν. ΄Ημήπως το 2002 ήτανε? Η κριτική της τωρινής συναυλίας μου έφερε πολύ ζωντανές εικόνες από τότε. Είχα πάει με τον αδερφό μου και στο τέλος ξεκολλήσαμε και την αφίσα της συναυλίας και την πήραμε σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ti krima pou exasa ena apo ta elaxista agapimena sygkrotimata mou, mias kai eimai magoufo......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails