1 Ιουνίου 2010

Όρεξη να’χεις.

Και ενώ ο κόσμος χάνεται στις Σέρρες …ετοιμάζουν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο και στο Λεωνίδιο ήδη σχεδιάζουν το 12ο Φεστιβάλ Τσακώνικης Μελιτζάνας.
Ναι αλήθεια είναι. Η πρωτοπορία της ελληνικής διασκέδασης ρίχνεται σε επιχορηγούμενα συνήθως γλέντια και ξεσκάει σε γιορτές δημαρχιακής κραιπάλης. Σε νεοσυσταθέντα πανηγύρια, που αυτοαποκαλούνται θεσμοί παρ’ όλο που δεν αριθμούν παραπάνω από 6, βαριά 7, διοργανώσεις στο ιστορικό τους.
Στημένα δε, υπό την αιγίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης ως διαφημιστικά τρικ της εκάστοτε ντόπιας παραγωγής με βασικό σκοπό τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μερτικού από τα κονδύλια των πάλαι ποτέ Κοινοτικών Πακέτων Στήριξης …υπό τους ήχους πάντοτε λαϊκών ασμάτων. Ενίοτε προσκεκλημένοι οι τοπικοί βουλευτές, φκιασίδια προσδίδοντα κύρος, που προωθούν τις καριέρες τους, εξυμνώντας τη Διεθνή Γιορτή Μπάμιας (Ν. Ηλείας) στους "πύρινους" λόγους και τα "λαοφιλή" blogs τους.
Αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ ποιους μπορεί να αφορούν αυτά τα γλέντια πέρα από τους ντόπιους κάτοικους, "άρχοντες", πολιτικούς …και τις οικογένειες τους.
Δεν έχω άλλωστε ακούσει ποτέ από κάποιον ΜΗ κάτοικο να επιλέγει τον τόπο διακοπών του λόγω της Γιορτής Πεπονιού για παράδειγμα, που θα λάβει χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή (Μολόχα - Δ. Νεάπολης). Η φιλοσοφία του "Γιάννης πίνει – Γιάννης κερνάει" ως αυτοσκοπός θριαμβεύει.
Ποια θρησκευτικά πανηγύρια, ποιες Ικαριώτικες γιορτές; Ποια μέρα μουσικής, ποιο bfest και ποιο Athens Pride ;
Εδώ χάσαμε ήδη το Φεστιβάλ Αγκινάρας 2010 την 01 Μαΐου στα Ίρια Αργολίδας.
Αλλά δε μασάμε… Υπάρχουν πέραν των προαναφερόμενων ουκ ολίγα που μπορούμε να συμμετάσχουμε.
Η Γιορτή Σύκου που θα διοργανωθεί φέτος για 7η συνεχή χρονιά στον Πολύλοφο του Δ. Ανδρούσας
Η 2 σε 1 η Γιορτή Καλαμποκιού και Κρέατος στο Πύθιο Ολύμπου.
Η Γιορτή Γάβρου στην Ν.Σκιώνη Χαλκιδικής που …πέρυσι πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία …όπως διαβάζω,
Η … "παραδοσιακή θεσμοθετημένη Γιορτή Σαρδέλας" των ψαράδων της Νέας Κρήνης
Η … "όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η θεσμοθετημένη" Γιορτή της Λεμονιάς στην Αίγινα
Και εκατοντάδες άλλες γιορτές και φεστιβάλ φρούτων, λαχανικών, ψαριών και κρεάτων σε μια ατέλειωτη λίστα. Όρεξη να’χεις.

2 σχόλια:

  1. Πάντως εγώ πήγα σε γιορτή μανιταριού το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος και του χρόνου θα σε πάρω σηκωτό για να μάθεις να κοροιδεύεις.

    Προσεχώς θα ποστάρω και τα σχετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails